Hi hi, no teraz jest jasne. Cóż, w końcu blondynki mają swoje prawa
Korzystając z tego, że to dział "zarządzany" przeze mnie, usunęłam dowody swojej głupoty, żeby nie zaśmiecać tematu - tera konkrety dalej jadymy
Ja; 10 kg słodu pszenicznego, 5 kg słodu wędzonego i drożdże Munich Lager albo podobne.
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2008-10-08, 10:15.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Jackson, napisz do Arta w sprawie promocji co to mają być Może to Ci przybliży jaki sklep wybrać
Ale jesteś pewien,że wśród siedmiu książek,kufla,maskotki i dwóch toreb na butle jest coś co nas właśnie interesuje?
Może sam daj znać.Może Jacksonowi.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Ja bym się pisał na 10kg pszenicznego jasnego, 2kg pszenicznego ciemnego, 1 kg carahell i 1 kg zakwaszającego. Na dokładkę zaś Wyeast Budvar Lager.
BTW, jeśli ktoś z Wro posiada może 0,25 kg hella i parędziesiąt gram zakwaszającego z chęcią odkupię. Nie muszę chyba dodawać, że pozostanę także dozgonnie wdzięczny
Jak mogę się jeszcze podłączyć to chętnie się zgłaszam.
Jeżeli słody to: 15 kg pszenicy jasnej, 10 kg wędzonego.
Drożdże: Safbrew WB-06, Safale S-04, Brewferm Top, Wyeast 3787 Trappist High Gravity 50ml.
Jeszcze pytanie - Kto zamawia ?
A po co Ci to, kobieto, wszak lada moment aktywuję Belgian Abbey II, które są lepsze od THG - czyżbyś mi nie uwierzyła, cholero jedna???
No dobra, zresztą wszystko jedno - będą we Wro, dolniaki, będą belgi, macas ma jeszcze nieużyte Weizeny , ja mam gęstwy Irish Ale - ramy dadę przez zimę
Wymienię Gar emaliowany brązowy w dobrym stanie - średnica wew. 40 cm,wysokość 32 cm na KEG 50 l lub większy może mieć uszkodzony fitting byle reszta byla szczelna.
Do gara jest pokrywka na brzegach lekko uszkodzona.
Jeśli ktoś chętny we Wrocku lub najbliższych okolicach to...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
W wigilię Wszystkich Świętych, tj. czwartek 31.10 mamy nieczynne i nie wysyłamy paczek (dotarłyby najwcześniej w poniedziałek).
Jeśli potrzebujesz czegoś pilnie potencjalnie jeszcze przed weekendem, to zamówienie i wybrana opcja pobranie / szybki przelew do godz. 9:00 w środę...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Comment