Hi hi, no teraz jest jasne. Cóż, w końcu blondynki mają swoje prawa
Korzystając z tego, że to dział "zarządzany" przeze mnie, usunęłam dowody swojej głupoty, żeby nie zaśmiecać tematu - tera konkrety dalej jadymy
Ja; 10 kg słodu pszenicznego, 5 kg słodu wędzonego i drożdże Munich Lager albo podobne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Jackson, napisz do Arta w sprawie promocji co to mają być Może to Ci przybliży jaki sklep wybrać
Ale jesteś pewien,że wśród siedmiu książek,kufla,maskotki i dwóch toreb na butle jest coś co nas właśnie interesuje?
Może sam daj znać.Może Jacksonowi.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Ja bym się pisał na 10kg pszenicznego jasnego, 2kg pszenicznego ciemnego, 1 kg carahell i 1 kg zakwaszającego. Na dokładkę zaś Wyeast Budvar Lager.
BTW, jeśli ktoś z Wro posiada może 0,25 kg hella i parędziesiąt gram zakwaszającego z chęcią odkupię. Nie muszę chyba dodawać, że pozostanę także dozgonnie wdzięczny
Jak mogę się jeszcze podłączyć to chętnie się zgłaszam.
Jeżeli słody to: 15 kg pszenicy jasnej, 10 kg wędzonego.
Drożdże: Safbrew WB-06, Safale S-04, Brewferm Top, Wyeast 3787 Trappist High Gravity 50ml.
Jeszcze pytanie - Kto zamawia ?
A po co Ci to, kobieto, wszak lada moment aktywuję Belgian Abbey II, które są lepsze od THG - czyżbyś mi nie uwierzyła, cholero jedna???
No dobra, zresztą wszystko jedno - będą we Wro, dolniaki, będą belgi, macas ma jeszcze nieużyte Weizeny , ja mam gęstwy Irish Ale - ramy dadę przez zimę
Comment