pytanie do warszawiaków

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

No coś Ty, nawet jakbyś był straszny gość, to podwózka się liczy

A po za tym - E-prezes zawsze jest zdegustowany, może np. szyby będziesz miał brudne

No dobra, a tak już serio serio - to nie wiem, co odpowiedzieć na taką reakcję
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Generalnie chce podskoczyć na Polną w trakcie drogi do Białej Podlskiej lub z BP do Krakowa, bo muszę się zaopatrzyć w coś co jest mi bardzo potrzebne. Jadę pośpiechami, ew. końcówkę trasy z W-wy do BP mogę wykonać osobówkami. Nie jestem pewien czy każdy pociąg w kierunku Sulejówka, Siedlec i Łukowa odjeżdża z Centralnego stąd pytam o namiary na transport z/do tego dworca.

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Te, które nie jadą przez Centralny, jadą przez Śródmieście, a to tuż obok.

Comment

• Jurandofil
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🍼
          • 2007.10
          • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          E-prezes, skup się na tym najpierw, a potem kombinuj Poznasz osobiście Angasca i to będzie już wyjazd na plus
          A jeszcze jak Angasca nie pojedzie samochodem, to i Piwa się razem napijecie
          Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
          Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Z Centralnego (Śródmieścia) na Polną dojdziesz w 15-20 minut na piechotę - w tempie "wycieczkowym", nie "spacerowym".
            O Wschodnim zapomnij - lepiej wysiadać na centralniaku: każdy poc. z Krakowa staje na Centralnym, każdy poc. z BP staje na Centralnym.
            Last edited by Wujcio_Shaggy; 2009-02-07, 00:48.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

No, i jeśli będziesz w weekend, weź pod uwagę, że dwie śródmiejskie stacje metra są w tym czasie wyłączone z działalności. W poniedziałek mają byc już czynne

Comment

• Jurandofil
                🍼
                • 2007.10
                • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi
                No, i jeśli będziesz w weekend, weź pod uwagę, że dwie śródmiejskie stacje metra są w tym czasie wyłączone z działalności. W poniedziałek mają byc już czynne
                Uściślę: w obecny vikend metro NIE kursuje między Politechniką a Ratuszem od 22:00 w sobotę do 4 rano w poniedziałek.
                Przy okazji: w vikend za dwa tygodnie NIE kursuje między Wilanowską a Ratuszem (te same godziny).
                Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

Wyszło na to, że wracam z BP busem, który staje pod Pałacem Kultury. Bez kombinacji i mam 1,5 godziny do pociągu do Krakowa. Szkoda, bo awaryjnie chciałem odwiedzić bar Michaś przy Wschodnim. Widziałem tam logos Łomży i czegoś (nieznanego) jeszcze.
                  Last edited by e-prezes; 2009-02-08, 13:43.

Comment

• hasintus
                    • 2006.07
                    • 850

Zaintrygowalo mnie co takiego może być na tej Polnej? Chyba ze to nie piwna sprawa.

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

Sklep z winami morawskimi z trzech czeskich winiarni.

Comment

• Jurandofil
                        🍼
                        • 2007.10
                        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Sklep z winami morawskimi z trzech czeskich winiarni.
                        Czy to aby nie chodzi o Jolę? Rejon dobry, tylko nie Polna, a Koszykowa. Wina w wyborze eleganckim.

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

Nie, Polna 13, box 40. Tam gdzie dawniej był sklep ze składnikami z Browamatora i piwami - Firma Cavist. Tylko oni mają w całej Polsce Nove Viniarstvi, Skoupila i Hrabala. Po Festiwalu Win i Serów w Blue City (bo oni go organizują) będą mieć jeszcze słowackie Tokaye (poza tym, że mają madziarskie )

Comment

• kibi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Szkoda, bo awaryjnie chciałem odwiedzić bar Michaś przy Wschodnim. Widziałem tam logos Łomży i czegoś (nieznanego) jeszcze.
                            Przejeżdżam tam dwukrotnie prawie we wszystkie dni robocze, ale dopiero dziś zajarzyłem o co (prawdopodobnie) Ci chodziło. Nazwa "Michaś" i kasetony Łomży, Królewskiego i Żłotego Króla(!) widnieją na pawilonie, u zbiegu ulic Zamojskiego i Sokolej, zaraz przy wiadukcie kolejowym.
                            Nie masz czego żałować Prezesie, Michaś jest od dawna nieczynny.

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19260

Po drodze z Białej widziałem jeszcze logos Łomży na Grochowskiej vis-a-vis (mniej więcej) nr 90. Mam nadzieję się kiedyś jej napić w Warszawie. bywam tam ostatnio nad wyraz regularnie. ostatnio (i może się powtórzy) niedaleko Arsenału.
                              Last edited by e-prezes; 2009-02-10, 02:52.

Comment

Przetwarzanie...
                              X