festiwale piwa - pytanie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • afajer
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.04
    • 2

festiwale piwa - pytanie

Witam,
    jestem nowy na forum, więc kłaniam się, a przychodzę z pytaniem do znawców tematu jak mniemam : ).

Studiuję etnografię i szukam informacji na referat z prezentacją. Potrzebuję jakiegoś infa na temat festiwali piwa w Europie (poza Polską), czegoś w rodzaju Oktoberfestu (festiwalu najlepiej z tradycjami, który kształtuje sobą społeczność w jakiś sposób), ale w zasadzie każdy będzie dobry : ).
    Korzystałem na forum z opcji 'szukaj'. To co znalazłem to:

INTERNATIONAL REAL – ALE FESTIVAL
    Oktoberfest
    Dočesná

Jeśli możecie rzucić mi jakimikolwiek namiarami to będę wdzięczny (resztę sobie wygoogluję), chyba, że ktoś chce powiedzieć coś więcej - chętnie posłucham.
    Informacje wykorzystam jak najbardziej do szerzenia idei picia P I W A i podnoszenia wiedzy w tym temacie
  • kruger_nr1
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.11
    • 802

wpisz sobie na Browar.Biz do wyszukiwarki na głównej stronie : ,,festiwale piwne" , a znajdziesz ponad 100 tematów.
    Kolekcja puszek piwnych:
    http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• afajer
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.04
      • 2

Znalazło mi osiem. W większości festiwali polskich. Oprócz trzech o których pisałem w pierwszym poście nic nie zalazłem - dlatego ten temat.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

po 3 nanosekundach w googlach znalazłem to: http://www.beerfestivals.org/
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• lzkamil
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 3611

Z moich osobistych doświadczeń - tu mały opis jednego angielskiego festiwalu koło Bristolu. Podany sznurek odsyła do najbliższej edycji festiwalu w lipcu br.

Jeszcze tu o bristolskim festiwalu piwnym. Sznurek odsyła do tegorocznej edycji z marca.

Tu i tu wspomniany amsterdamski festiwal koźlaków. Tu ma swoją stronę. Mniejszy festiwal koźlaków na którym też byłem jest co roku jesienią w Utrechcie przed knajpą Ledig Erf.

pzdr
          Last edited by lzkamil; 2009-05-09, 00:03.
          Lepszy jabol pod okapem
          niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Przetwarzanie...
          X