fotopolska.eu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Łapa
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.12
    • 314

fotopolska.eu

Wszystkim zainteresowanym polecam dynamicznie rozwijający się portal http://fotopolska.eu. Jest to miejsce gdzie każdy może dodawać fotografie zarówno archiwalne, jak i współczesne. Ideą jest zebranie zdjęć każdego domu, zabytku i innych miejsc z całej Polski.
    Również miłośnicy złocistego trunku znajdą tam coś dla siebie. W końcu mamy w Polsce wiele miejsc związanych z piwem, które warto by utrwalić na zdjęciach
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Ale zerżnięte z Hydrala.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Łapa
      • 2007.12
      • 314

W tym sęk, że nie zerżnięte. Portal fotopolska.eu jest tworzony przez dawnych współtwórców hydrala, z zamiarem objęcia całej Polski a nie tylko Dolnego Śląska. Ostatnimi czasu okazało się, iż z różnych przyczyn stowarzyszenie Wratislaviae Amici, które jest właścicielem serwisu o Dolnym Śląsku, nie jest zainteresowane ani rozbudową strony o inne województwa, ani współpracą z fotopolską. Dlatego działają obok siebie dwa podobne portale.
      Last edited by Łapa; 2010-01-05, 17:16.

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Też mi to śmignęło przez łepetynę, że to mogą być ci sami ludzie. Dolny Śląsk przenieśli w całości?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Łapa
          • 2007.12
          • 314

Najprawdopodobniej nie zostanie w całości dołączony. Nie możemy się dogadać z Wratislaviae Amici. Przypuszczalnie będą przenoszone zdjęcia poszczególnych autorów, tych którzy udostępnią prawa autorskie do fotografii zamieszczonych na hydralu. To jedyna możliwość obejścia betonu jaki tworzy stowarzyszenie WA.

Comment

• neoezn
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.01
            • 1

Zgadza się. Kolega Łapa wywołał wilka z lasu czyli mnie - jestem założycielem strony zwanej potocznie "Hydralem" oraz założycielem fotopolski.

Kiedy zakładałem stronę o Dolnym Śląsku to w planach miałem rozszerzenie tej "działalności" o resztę kraju. Ale jako, że stowarzyszenie, które zrodziło się z tej dolnośląskiej strony (i ja jestem jego współzałożycielem) nie jest zainteresowane innymi województwami (ba, prezes stowarzyszenia nie jest zainteresowany nawet okolicą Wrocławia tylko samym Wrocławiem) a ja mam zamiar zrealizować pierwotny plan to zrobię tak jak kolega Łapa napisał. Chciałem połączyć strony ale to jest niemożliwe. Na pytanie o linki na "hydralu" do województw na fotopolsce w odpowiedzi usłyszałem pytanie ile jestem w stanie za nie zapłacić. Oddałem stronę stowarzyszeniu ZA DARMO a teraz chcą ode mnie kasy za linki. Nie będę tego komentował. Trzeba robić swoje. Pozdrawiam!

P. Herba

Comment

• silvian
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2008.08
              • 727

A co to "Hydral"? I proszę mnie nie delegować do google.pl.

Comment

• chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                Strona Wratislaviae Amici na "hydralu":

Dużo starych zdjęć i pocztówek. Interesująca strona jeśli chodzi o zawartość.
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Silvian, a dlaczego Cię nie delegować na googla, skoro Hydral wyskakuje po wpisaniu słowa "hydral" na pierwszym miejscu? Szybciej byś się dowiedział, co to, niż tutaj pisząc powyższe 2 zdania
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

A co to "Hydral"?

profan

Nawet na tym forum były linki do zdjęć browarów na Hydralu.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• silvian
                      • 2008.08
                      • 727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      profan

Nawet na tym forum były linki do zdjęć browarów na Hydralu.
                      Co nie znaczy, że muszę wszystko wiedzieć.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Co nie znaczy, że muszę wszystko wiedzieć.
                        Jasne, że nie. Tak sobie zażartowałem.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• silvian
                          • 2008.08
                          • 727

Nie jestem pamiętliwy

Comment

• Łapa
                            • 2007.12
                            • 314

Jeśli chodzi o Dolny Śląsk i Opolszczyznę, to zbiory od kilku dni są intensywnie kopiowane z hydrala, oczywiście autorów, którzy wyrazili na to zgodę. Obecnie na fotopolsce jest już kilkadziesiąt tysięcy fotografii z całej Polski i z każdym dniem przybywa po kilkaset nowych.
                            Tak więc zapraszam jeszcze raz

Comment

• witoldo125
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.06
                              • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeśli chodzi o Dolny Śląsk i Opolszczyznę, to zbiory od kilku dni są intensywnie kopiowane z hydrala, oczywiście autorów, którzy wyrazili na to zgodę. Obecnie na fotopolsce jest już kilkadziesiąt tysięcy fotografii z całej Polski i z każdym dniem przybywa po kilkaset nowych.
                              Tak więc zapraszam jeszcze raz
                              http://fotopolska.eu
                              A to ciekawe. Niezła promocja. Szkoda tylko, że nie wszystko się zgadza. Ostrzegam przed tym portalem, mam bardzo złe doświadczenia.

Dzisiejszy wpis można by było zatytułować: „Z cyklu duże dzieci”. Dlaczego właśnie tak? Ponieważ dziwne, niedojrzałe zachowanie użytkowników...
                              http://szczytnopocztowki.blogspot.com/

Comment

Przetwarzanie...
                              X