Browar w Grodzisku Wielkopolskim - Grodzisz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • edi51a
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.07
    • 3

Browar w Grodzisku Wielkopolskim - Grodzisz

Witam wszystkich forumowiczów piszę z prośbą o materiały związane z browarem w Grodzisku Wielkopolskim którym bardzo sie interesuję produkcja, skład piwa, historią wszystko co jest związane z grodziszem . Mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim moge się jakoś odwzajemić pomocą związane z Browarem Kiper, Cornelius co będę mógł.
    Jkaby ktoś posiadał materiały proszę o przesyłanie materiałów na e-mail edi51a@op.pl. Z góry bardzo dziekuję.
  • josefik
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.05
    • 386

za półtora miesiąca giełda w Grodzisku - nigdzie więcej nie zobaczysz i usłyszysz niż tam

Comment

• wogosz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.12
      • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edi51a
      Witam wszystkich forumowiczów...
      Gdybyś chciał jeszcze coś napisać na tym forum, to proszę wysil się trochę i napisz po polsku, bo taki tekst jak ten trudno przeczytać ze zrozumieniem. Dla przypomnienia język polski obejmuje również znaki interpunkcyjne.

Comment

• master_luki
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.02
        • 154

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
        Gdybyś chciał jeszcze coś napisać na tym forum, to proszę wysil się trochę i napisz po polsku, bo taki tekst jak ten trudno przeczytać ze zrozumieniem. Dla przypomnienia język polski obejmuje również znaki interpunkcyjne.
        Jeśli jesteś tak skrupulatny,powinieneś zacząć od siebie.

Comment

• wogosz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.12
          • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Master_luki
          Jeśli jesteś tak skrupulatny...
          Nie chodzi o skrupulatność i pojedyncze błędy, ale o sposób spisania. Taki "słowotok", czy wyrażanie myśli bez układania ich w zdania świadczy o tym, że albo mamy do czynienia z dzieckiem (nie powinien być na forum), albo z kimś tak leniwym że nie chce mu się przeczytać własnego postu przed edycją. Pisanie na forum niczym nie różni się od normalnej korespondencji; jest to kwestia szacunku dla adresata, choćby był zbiorowy.
          Swoją drogą nie wiem dlaczego tak się dzieje, że jak zwrócić komuś uwagę że źle robi, to zaraz znajdzie się jakiś niedorobiony "obrońca uciśnionych", który nie wiadomo co chce powiedzieć. Czy Twój post ma oznaczać, że dopóki u mnie będzie można znaleźć jakiś błąd to każdy będzie mógł pisać bez zasad? Jakaś paranoja.

Comment

• master_luki
            • 2002.02
            • 154

Swoją drogą nie wiem dlaczego tak się dzieje, że jak zwrócić komuś uwagę że źle robi, to zaraz znajdzie się jakiś niedorobiony "obrońca uciśnionych", który nie wiadomo co chce powiedzieć. Czy Twój post ma oznaczać, że dopóki u mnie będzie można znaleźć jakiś błąd to każdy będzie mógł pisać bez zasad? Jakaś paranoja.[/QUOTE]

Mam nadzieję,że pisząc o jakimś niedorobionym obrońcy uciśnionych,miałeś na uwadze swoją osobę?

Comment

• wogosz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.12
              • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika master_luki
              Mam nadzieję,że pisząc o jakimś niedorobionym obrońcy uciśnionych,miałeś na uwadze swoją osobę
              Przykro mi to stwierdzać, ale odnoszę wrażenie że nie jesteś zbyt rozgarnięty.

Comment

• edi51a
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.07
                • 3

Drodzy frumowicze

Drodzy forumowicze krytyki się nie boję(bo mam swoje lata), ale panu WOGOSZ nie wiem czego Pan nierozumie cytuję: Witam wszystkich forumowiczów piszę z prośbą o materiały związane z browarem w Grodzisku Wielkopolskim którym bardzo sie interesuję , myślałem że forum polega na pomocy i wymiany zdań, materiałów, a nie szukania jak dziecko i wytykania, że przecinka nie ma, czy kropeczki, wiadomo jakiś ład i porządek musi być. Może jestem dyslektykiem, dysortografikiem.... Napisałem na forum o pomoc w znalezieniu jakiś materiałów na temat Browaru w Grodzisku i piwa, który produkował podobno wspaniałe piwo, interent to za mało, a za daleko mieszkam, żeby jechać do Grodziska Wielkopolskiego. Tak podsumowywując proszę, jeżeli ktoś ma i chce się podzielić interesującymi materiałami na temat Grodziszu, proszę o przesłanie na moją pocztę. Bardzo dziękuję i pozdrawiam pana Andrzeja "piwowar", który podzielił się bardzo interesującymi materiałami ze mną, a panu WOGOSZ, życzę miłego dnia. .

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Na tym forum jest za mało wiedzy o Grodziszu?
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• YouPeter
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 2379

Nie oburzajcie się koledzy, że ktoś zwraca Wam uwagę na temat przestrzegania zasad pisowni. Już dawno ustalono, że jest to Forum Czystości Języka Polskiego i jeśli ktoś przychodzi do kogoś w gości, to powinien przestrzegać zasad panujących "w domu" gospodarza. A dysortografia, dysleksja i inne takie, nikogo nie usprawiedliwiają, bo to nie jest egzamin maturalny. Tutaj panują wyższe standardy.

Pozdrawiam.
                    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• master_luki
                      • 2002.02
                      • 154

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Przykro mi to stwierdzać, ale odnoszę wrażenie że nie jesteś zbyt rozgarnięty.
                      Domagasz się szacunku dla innych,a sam obrażasz ludzi nawet ich nie znając.
                      Dla mnie jesteś żałosny.Zastanów się następnym razem ,zanim komuś ubliżysz.Bo Ciebie może spotkać to samo .

Comment

• edi51a
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.07
                        • 3

No jak "baby" (z wielkim szacunkiem dla kobiet) dajcie już spokój pomóżcie mi jeżeli ktoś coś ma na temat tego browaru , nic więcej o was nie proszę. Proponuję dla odstresownia .

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edi51a Wyświetlenie odpowiedzi
                          pomóżcie mi jeżeli ktoś coś ma na temat tego browaru , nic więcej o was nie proszę. Proponuję dla odstresownia .
                          Wszystko co wiemy jest na tym forum. Nikt po szufladach nie trzyma tajnej wiedzy. Przeczytałes już całe forum?
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edi51a Wyświetlenie odpowiedzi
                            ... Może jestem dyslektykiem, dysortografikiem...
                            To źle trafiłeś, bo my takich tępimy.

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Głupoty gadasz. Poprawna pisownia to wyraz szacunku dla języka i dla innych użytkowników. Wcale nie trzeba kończyć studiów polonistycznych, bo wiedza, o której mówisz, mieści się w zakresie programu pierwszych klas szkoły podstawowej.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gladiator Wyświetlenie odpowiedzi
                              ... to niech napisza ze aby nalezec do Browar.biz nalezy miec dyplomy i certyfikaty, poprawnej pisowni polskiej...
                              Wymóg poprawnej pisowni znajduje się w regulaminie forum, który podpisałeś, żeby się zalogować. Jeśli sie tobie nie podoba, to możesz się wypisać. Obecnośc na forum nie jest obowiązkowa. Ale jeśli już chcesz tu być, to dostosuj się do zasad, którze użytkownicy wypracowali przez kilka lat.

Ale to nie znaczy ze zaraz powinien byc lincz o taka bzdure...
                              A kto mówi, że zaraz? Najpierw są upomnienia. Ale jeśli ktoś notorycznie je lekceważy, jak np. ty, to sam się prosi o bana.

... zauwarzylem ... kture ... skrutami ... komurkowych. ... zgury ... wyszsze ....
                              Po czymś takim mamy być wyrozumiali? Nie żartuj.

Comment

Przetwarzanie...
                              X