lambic

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boombel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.10
    • 4

    #1

    lambic

    witam
    mam wielka prośbe,
    pisze prace na temat fermentacji spontanicznej i piw typu lambic niestety trudno o materialy, jezeli ktos dysponuje takowymi i mogłby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny, z góry bardzo dziekuje
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

    #2
    Na jakim poziomie to potrzebujesz? Tzn. czy to jest praca na poziomie liceum, studiów? Potrzebujesz materiałów po polsku (jak tak to przekichane) czy mogą być po angielsku?
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • boombel
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.10
      • 4

      #3
      jest to praca inzynierska, moga byc materialy po angielsku, poratujesz mnie?? moj mail to miroslawsteblik@gmail.com z gory dzieki

      Comment

      • Marmur
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2002.01
        • 56

        #4
        Wybacz ciekawość ale czy całą pracę inż. masz na temat Lambica ? Podaj temat jak możesz A i na jakim kierunku takie ciekawe prace są ?
        "Jak tam było, tak tam było,
        Ale jeszcze nigdy tak nie było,
        Żeby jakoś nie było."

        Comment

        • boombel
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.10
          • 4

          #5
          "produkcja piwa metoda fermentacji spontanicznej" wydziale technologi żywnośći

          Comment

          • danio_145
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.02
            • 723

            #6
            Warto popracować nad ortografią, żeby było zaliczenie.

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              #7
              Od czego jest korekcja błędów w Wordzie?

              boombel, coś się znajdzie
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • boombel
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.10
                • 4

                #8
                dziekuje wszystkim za zainteresowanie

                Comment

                • aMarcin
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.08
                  • 152

                  #9
                  Jeff Sparrow - Wild Brews: Culture and Craftsmanship in the Belgian Tradition

                  Polecam tą książkę, jest w niej wiele ciekawych informacji.

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Mason
                    Materiały o historii porteru
                    Mason
                    Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
                    2024-02-11, 18:12
                  • darekd
                    Bruksela, Moeder Lambic
                    darekd
                    W temacie nie wpisałem adresu, bo chodzi o dwa lokale:

                    jeden w Rue de Savoie, 68 - w przyjemnej dzielnicy Saint-Gilles znanej z secesyjnej architektury,
                    drugi: Place Fontainas 8.

                    https://www.moederlambic.com/

                    Byłem w tym pierwszym:

                    ...
                    2020-03-17, 23:39
                  • Petitpierre
                    Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
                    Petitpierre
                    Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
                    2022-11-27, 18:41
                  • Petitpierre
                    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
                    Petitpierre
                    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

                    Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
                    2022-09-13, 10:41
                  • Bractwo_Mocne2
                    Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
                    Bractwo_Mocne2
                    Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
                    2020-05-19, 18:16
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...