Filtr na ziemię okrzemkową

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pamod
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.12
    • 10

    #1

    Filtr na ziemię okrzemkową

    Witam !

    Dawno mnie tu nie było .. wiadomo rodzina , praca ... itd .

    Czy posiada ktoś tu z obecnych na tym forum namiary na schemacik filtra na ziemię okrzemkową ?

    I przydałby się ktoś kto wytwarza kotły 30l. ze stali nierdzewnej , znalazłem w Makro ale za duże .

    Pozdrawiam
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pamod
    ... I przydałby się ktoś kto wytwarza kotły 30l. ze stali nierdzewnej , znalazłem w Makro ale za duże ...
    Mają w Makro jakieś większe litry?

    Comment

    • hasintus
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.07
      • 850

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pamod
      Czy posiada ktoś tu z obecnych na tym forum namiary na schemacik filtra na ziemię okrzemkową ?
      Napisz w google "prasa filtracyjna"

      Comment

      • pamod
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.12
        • 10

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        Mają w Makro jakieś większe litry?
        Mają w Makro kociołki od 50l do 100 l. z zaworem na dole . Bardzo przyzwoite . ceny od 750 zł w góre

        Comment

        • mimazy
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.04
          • 118

          #5
          taniej wyjdzie jak sądze przeróbka kega 30 lub 50l.

          Comment

          • pamod
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.12
            • 10

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy
            taniej wyjdzie jak sądze przeróbka kega 30 lub 50l.
            Kiedyś rozwazałem taką koncepcje ale im starszy jestem tym staje sie wiekszym estetą. Garnek jest do warzenia a keg do przechowywania .

            Comment

            • mimazy
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.04
              • 118

              #7
              z powodów estetycznych polecam kocioł miedziany pobielany, kolega wykonywał taki dla muzeum w Eindhoven http://www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl/
              acz ze 100 litrów co najmnej

              Comment

              • pamod
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.12
                • 10

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy
                z powodów estetycznych polecam kocioł miedziany pobielany, kolega wykonywał taki dla muzeum w Eindhoven http://www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl/
                acz ze 100 litrów co najmnej
                Witam ! nie bede ukrywał ze oglądałem takie cacka , ale poki co planuje wydac do 6000 zł , a nie 60000. tyle kosztuje kompletny mini-bowar z miedzi ..

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10798

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pamod
                  Witam ! nie bede ukrywał ze oglądałem takie cacka , ale poki co planuje wydac do 6000 zł , a nie 60000. tyle kosztuje kompletny mini-bowar z miedzi ..
                  w tej cenie to masz spaidla
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • pamod
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2006.12
                    • 10

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                    w tej cenie to masz spaidla
                    w 2007r. zobaczyłem na własne oczy RIMSA :-) i postanowiłem zaoszczedzic i zrobic sobie rimsa

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • dadek
                      Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
                      dadek
                      Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
                      2023-12-05, 00:56
                    • fligiert
                      Filtr bazooka na wysładzanie
                      fligiert
                      Cześć
                      Mam pytanie odnośnie filtru bazooka stosowanego do filtracji chmielin. Mieszkam w UK i często przy sprzedaży na eBay sprzedawcy podają że ten filtr nadaje się do wysładzanie zamiast filtra z oplotu. Czy ktoś używa bazooki do wysładzania?
                      Dzięki

                      Sent from...
                      2019-04-29, 00:27
                    • slawekkazek
                      Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
                      slawekkazek
                      Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
                      2025-01-18, 10:17
                    • ART
                      Gliwice, Górnych Wałów 30, Beer Brothers
                      ART
                      Miejscówka gdzie ongiś mieścił się Dobry Zbeer. Czyli piwnica z wejściem "od podwórka". Schody prowadzące pod ziemię. Wewnątrz wIele zakamarków, Salek jest kilka, wyboru piw z wajchy 16. Więc trzyma się świeckiej tradycji.

                      O ile klimat lokalu jako taki jest super,...
                      2024-03-02, 01:40
                    • SielskieWzgorze
                      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
                      SielskieWzgorze
                      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

                      W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
                      ...
                      2024-02-19, 09:28
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...