potrzebna pomoc

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Justina
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.08
    • 3

    potrzebna pomoc

    Witam, nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale potrzebuje waszej pomocy.
    Studiuje teraz Żywienie Czlowieka na UR w Krakowie i mam przedmiot "podstawa produkcji napojów alkoholowych" (w gruncie rzeczy wcale nie taki fajny jak się spodziewalam;/). Mam do napisania prace na temat nowych sposobów przyspieszających fermentacje i teraz potrzebna mi Wasza pomoc, bo albo ja nie umiem szukac w internecie materiałów albo nic nie na ten temat tutaj nie ma;/ bardzo prosze o Wasza pomoc
    pozdrawiam
    Justyna
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    HGB (high gravity brewing), enzymy, fermentacja ciągła (w przepływie).
    Last edited by Krzysiu; 2010-12-31, 12:07.

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #3
      Można też zacząć chodzić na wykłady
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • Justina
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.08
        • 3

        #4
        Krzysiu bardzo dziękuje za pomoc

        Jacer na wyklady chodze ale jeszcze nie doszliśmy do tego tematu i nie wiem kiedy dojdziemy bo mój prof nie spieszy się z tematami a ta praca jest tak jakby ponad wszytsko ;p

        Comment

        • iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.08
          • 6717

          #5
          Krzysiu dziś nad wyraz łaskaw dla Juniora - czyżby klimat noworocznej zabawy już odpalony
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

          Comment

          Przetwarzanie...