Czy znacie jakieś fajne ośrodki nad morzem, gdzie można by spędzić wakacje z dzieckiem? Żeby nie było zbyt dużo bydła, mile widziane atrakcje dla dzieci. Piwo na drugim planie, ale bliskość jakiejś sekcji forumowej byłaby dodatkowym atutem.
Raczej polskie, bo mam jedną rzecz do zrobienia w samochodzie, z którą nie chciałbym się wypuszczać za granicę.
A to rozumiem.
Jeżeli jednak zdecydowałbyś sie wypoczywać w zachodniej części naszego wybrzeża, mimo wszystko polecam tobie wycieczkę do Świnoujścia. Stamtąd kolejką do Ahlbecku (3km od Świnoujścia) i Hernigsdorfu (5km od Świnoujścia) gdzie atrakcji dla młodszej i starszej ferajny (czytaj browary restauracyjne) nie brakuje. Sopot przy nich to ubogi krewny.
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-07-29, 13:12.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Przypominam, wyspa Rugia leży nad morzem Bałtyckim w niedalekiej odległości od Świnoujścia.
Napisałeś tak "niepopolskiemu", że się zasugerowałem, że to znowu jakieś twoje antypody.
I spuść trochę z tonu, bo forma Twoich wypowiedzi budzi niesmak.
Nie wiem jakich atrakcji oczekujesz. Ja ze swojej strony proponowałbym Frombork - może nie morze do końca ale zatoka to w sumie też część morza
Tłumów tam raczej nie ma, a okolica bogata w fajne miejsca do wypadu (np. Tolkmicko)
Aha, odpoczynek w Rheticus, nie ośrodek ale miejsce super
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2011-07-29, 14:30.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Czynna codziennie kolej wąskotorowa i Kormoran z beczki w Sztutowie.
Na rampie w Sztutowie powiadasz?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Żeby było dla dziecka coś pod ręką, typu plac zabaw, no i ewentualnie coś na okazjonalne wypady. A nad morzem, bo ponoć dobre na alergie (najnowsza choroba cywilizacyjna, ja nigdy czegoś takiego nie miałem).
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2011-07-29, 16:38.
Kurort z wszelkimi dostępnymi atrakcjami dla dzieci.
Sklep "Świat Piwa" a wnim wszystkiego do woli, a w szczególności rzadko osiągalny "Kowal" z Koszalina
Jeżeli chodzi o kwestie związane ze zdrowiem i hartowaniem dzieci proponowałbym Kołobrzeg. Bardzo specyficzny mikroklimat tam występuje. Niektórym oczywiście nie odpowiada. Uważają że woda tam jest najzimniejsza nad polskim brzegiem Bałtyku i powietrze jest "ostre". Ale to tam przed laty zjeżdżali masowo górnicy z południa Polski żeby leczyć z różnych dolegliwości swoje drogi oddechowe.
Rewa niedaleko Gdyni nie jest nagorszym miejscem, co prawda nad zatoka, nie nad morzem. No i z piwem nie nalepiej, co prawda od lat tam nie bylem, moze cos sie zmienilo?
Ustka w wakacje jest przeludniona i to bardzo. Chyba, ze poszukac cos w okolicach.
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Multitap obecnie z 13 kranami. Piwa w dobrym stanie. Dużo butelkowych/puszkowych nowości. Lokal zyskuje na klimacie jak się zapełni, wcześniej sprawia wrażenie dość chłodnego.
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
Comment