Jaki smartfon

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kamcio1990 Wyświetlenie odpowiedzi
    Zgadzam się, Android to mimo wszytko bardzo przyszłościowa platforma,
    A mnie ostatnio przekonywał człek związany z telefonią komórkową, że jeśli używam w smartfonie aplikacji MicrosoftOffice to warto poczekać, na kolejne wersje WindowsMobile. MO na androida był i będzie okrojony.
    Poszukuję

Comment

• kamcio1990
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.11
      • 300

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
      A mnie ostatnio przekonywał człek związany z telefonią komórkową, że jeśli używam w smartfonie aplikacji MicrosoftOffice to warto poczekać, na kolejne wersje WindowsMobile. MO na androida był i będzie okrojony.
      Brat ma telefon z Windows Mobile, HTC Mozart ale nie przyjrzałem się obsłudze plików Office'a bo szczerze mówiąc używam tego sporadycznie. Mimo wszystko w Android Markecie jest dostępnych kilka programów które obsługują w pełni owe pliki. Sam Samsung dorzuca do swoich telefonów aplikację do obsługi plików MS Office, która w markecie kosztuje 35 złotych.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
        Co więcej zużywa baterię. Jeśli do tej pory masz telefon, który wystarczy ładować co 5-10 dni, to pora, żebyś się zaczął odzwyczajać.
        Właśnie, muszę i to wziąć pod uwagę podczas porównywania telefonów... Chyba sprawię sobie stację dokującą, będzie trochę wygodniej.

Ciekawa informacja o tym tetheringu, nie wiedziałem. Być może i tak skończy się kupnem oddzielnego modemu na działkę, bo słabo tam z zasięgiem i trzeba będzie wypróbować wszystkie sieci. Myślicie że instalacja jakiejś gadżeciarskiej antenki na dachu lub drzewie by coś pomogła? Działka jest w zasadzie w środku lasu.
        Last edited by żąleną; 2012-01-10, 00:12.

Comment

• kamcio1990
          • 2010.11
          • 300

Jeżeli masz router w pokoju sąsiadującym z działką to myślę że wystarczyło by dokupić jakąś lepszą antenkę i wkręcić w miejsce starej. Bo z tego co wywnioskowałem to zasięg tam jest, tylko bardzo słaby, lub niekiedy zerowy.

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Z działką sąsiadują inne działki.

Comment

• kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

Ja do tego lata byłem zatwardziałym użytkownikiem koncernu z Finlandii
              Jednak symbian zaczął mnie coraz bardziej drzaźnić i skusiłem się przy ostatniej wymianie na Galaxy SII - to jest telewizor a nie telefon - trzeba sobie to otwarcie powiedzieć i miałem na początku poważne wątpliwości. Ale da radę przywyknąć a użyteczność i sprawność tego urządzenia jest dla mnie rekompensatą za nieco obciachowy rozmach dizajnerski
              Teraz właśnie mam awarię netu w pracy więc jestem zalogowany via USB i śmiga cacy. Nie wiem jak z limitami bo ja mam parę gigów (to służbowy teflon) a i tak przez większość dnia jestem w zasięgu wi-fi.
              Aha, ten model ma też możliwość udostępniania netu via wi-fi właśnie. Ale nie korzystałem bo mi się nie chciało

Comment

• Bombadil13
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie wiem jak z limitami bo ja mam parę gigów (to służbowy teflon) a i tak przez większość dnia jestem w zasięgu wi-fi.
                Aha, ten model ma też możliwość udostępniania netu via wi-fi właśnie. Ale nie korzystałem bo mi się nie chciało
                Ja na tym telefonie mam limit 300MB, co dla moich potrzeb jest powiedzmy ilością "na granicy", a korzystam z netu codziennie. Raz wystarczy, a raz nie. Niestety nie potrafię zliczyć ile korzystam z transferu, a ile z sieci bezprzewodowych. 500-800 byłoby dla mnie korzystniejszym rozwiązaniem. Gdy zaczynam korzystać z telefonu jako routera wifi, to niestety transfer jest szybko utracony (to zrozumiałe). Po przekroczeniu limitu, transfer jest ale 54k i korzystać można, ale...

Ten układ w telefonem jako routerem wifi to fajna funkcja. Padł mi kiedyś net w pracy i dzięki SII poprowadziłem całkiem normalne zajęcia z wykorzystaniem netu. Łączy się w mgnieniu oka, szybkośś wystarczająca. Jak dla mnie bomba.

Powalają mnie w tym telefonie funkcje głosowe. Napisanie prostego sms'a bez używania klawiatury, czy wyszukanie kontaktu głosem, to może jeszcze nie narzędzia idealne, ale mnie zaskakują funkcjonalnością.
                Poszukuję

Comment

• iron
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.08
                  • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                  Z popularności wątku o dzienniku piwnym w telefonie wnioskuję, że są na forum gadżeciarze, przepraszam, użytkownicy smartfonów. Właśnie planuję sobie takie cuś sprawić i mam pytanie o wrażenia z pierwszej ręki. Co byście polecali, a co odradzali?

Potrzebuję głównie obsługi plików typu docx, xlsx, pdf, jpg i jakiegoś sensownego programu pocztowego. Plusem będzie dobry GPS (bezpłatny lub tani) i możliwość wyłączenia automatycznego kontaktowania się Internetem, żeby nie zbankrutować za granicą. Koniecznie zwykła klawiatura, dotykowa ewentualnie jako dodatek. Własności multimedialne nieistotne, to ma być telefon dla bizmesmema. Latem używałbym go na działce jako łącza internetowego przy lapku.

Ah, ile megusów miesięcznie brać w abonamencie?
                  Tiaaa i pomyśleć, że jeszcze pare lat temu autor tego wątku był zagorzałym przeciwnikiem komórek, a teraz pyta o smartfona
                  bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                  Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                  Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Sie pan Faktura tutaj wywyższa i się mu zachciało Idź sobie fakturę wystaw
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Wciąż uważam, że komóra wyłącza myślenie i upośledza zdolności planowania, ale mieć ją muszę. I nie podskakiwać mi tu, bo wam taką fakturę wystawię, że od samego VAT-u wam się ciepło zrobi.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Tak z ciekawości, po co to wszystko?
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Dobre pytanie... Może tu coś będzie na ten temat: http://www.filozofia.pl/

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Aha, czyli po nic
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• kamcio1990
                              • 2010.11
                              • 300

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tak z ciekawości, po co to wszystko?
                              Wszystko po to, by w coraz większym stopniu stawać się niewolnikami cyfrowej twierdzy.

P.S.
                              Napisał to ten, który w pracy pisze posty z telefonu.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Comment

• sergioP
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                                Koniecznie zwykła klawiatura, dotykowa ewentualnie jako dodatek.
                                Pewnie. Każdy użytkownik klasycznego aparatu posługuje się nim nie dotykając go.
                                - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                                - ???
                                - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                                Dzień dobry panu.
                                Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X