Jaki smartfon

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Ja dopiero od kilku tygodni używam takiego telefonu (Samsung Galaxy S1+) wiec chciałem napisać kilka słów na ten temat
    Wcześniej miałem nokię w pełni przyciskowa więc zmiana na dotyk była pełna. Jednak uważam, ze klawiatura dotykowa jest ok. System Swype umożliwia szybsze pisanie niż na klawiaturze zwykłej. Dodatkowo jest opcja rozpoznawania mowy i pisma odręcznego, czego jednak nie stosuję. Jedyna rzecz na minus to częste ładowanie telefonu. Niestety przy działającym wifi i włączonym wyświetlaczu najlepiej mieć ładowarkę wpieta cały czas. Ale procek 1,4 coś żreć musi.
    Co do wielkości ekranu. Ja mam 4 cale i wydawało mi się, ze to jest dziwactwo. Ostatnio jednak koleś z pracy nosi Samsung Note (5 cali) i od tego czasu uważam, ze mam mały telefon który mieści się nawet do niektórych kieszeni
    Mam w pakiecie zaledwie 100MB, ale kupowałem telefon poza abonamentem, więc wcześniej nie myślałem o częstym dostępie do netu (do przeglądania stron kilka razy w miesiącu wystarczało). Teraz wyłączam wszelkie googlowe udogodnienia, a w pracy mam wifi. Ale zamierzam powiększyć pakiet, choć nie więcej niż 500MB
    Generalnie fajna zabawka. Wiele ciekawych możliwości. Trzeba uważać na baterie i kontrolować połączenie z netem.

PS. Ten post piszę na kompie w pracy, przesyłam pocztą na telefon, kopiuję i wklejam na browar.biz  
    MM961
    4:-)

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

To ja też zamieszczę moje świadectwo i parę przemyśleń.

Zesmartfoniłem się we wrześniu, mój wybór padł na LG Swift Black. Fajna rzecz, ale okrutnie żre energię - trzeba ładować go codziennie, kiedy byłem za granicą i prawie z niego nie korzystałem to wytrzymał cztery dni. Coś za coś - kolega ma Samsunga z niższej półki (mniejszy wyświetlacz, słabszy procesor itp) i działa mu nawet tydzień na jednym doładowaniu baterii.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
      Koniecznie zwykła klawiatura, dotykowa ewentualnie jako dodatek.
      No to może Black Berry?

Ah, ile megusów miesięcznie brać w abonamencie?
      Zależy ile chcesz korzystać. Mi starcza 300 mega, jak nie szaleję

A co do działki, to ja bym raczej nabył modem na USB, z internetem na kartę.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Przetwarzanie...
      X