Zdrowa Woda - Piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kegi
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.02
    • 19

Zdrowa Woda - Piwo

Może przegapiłem - jeśli tak, to sorry za repost, w każdym razie wspaniały bluesowy song o miłości do browaru

Niegdyś chłopcy śpiewali:
    "A ja wiem, że na mój ból
    dobry jest żywiecki full
    "

teraz jest już:
    "(...) zawsze jest najlepszy full"

- więc w sumie fajnie, że odcięli się od koncernu.
    Ad rem: dwa Les Paule Gibsona na pokładzie, Jurek Styczyński na publice podaje piwo (wprawdzie Warkę, ale to zawsze Styczu) - więc prawie idyllicznie

Related Topics

Collapse

• ziomalisz
    pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić
    ziomalisz
    od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma...
    2018-05-28, 10:32
  • Rychu80
    Woda źródlana do nastawu przegotować ?
    Rychu80
    Witam

Jest to mój pierwszy post na tym forum szukałem odpowiedzi lecz jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć a mianowicie w mojej okolicy jest źródełko w lesie gdzie woda jest bardzo dobra i sporo ludzi ją pobiera do celów spożywczych,moje pytanie brzmi czy taką wodę muszę przegotować...
    2019-01-29, 20:01
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 21:57
  • anteks
    Wąsowo, Karczmarka
    anteks
    Browar Wąsowo - Karczmarka.
    4.9%obj 12blg Piwo pszeniczne niepasteryzowane, niefiltrowane
    Skład
    Woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
    2025-03-28, 20:57
  • ART
    Łódź, Traugutta 4, Jabeerwocky
    ART
    Ściana w ścianę z Piwoteką po lewej stoi sobie Jabeerwocky.

Czynne codziennie od 15.

Wybór to nie był może najlepszy. Piwa określiłbym że były w dość średniej kondycji. Kranów piwych 12.
    Muza jak i w Piwotece za bardzo narzucająca się, w obu składa...
    2025-03-23, 10:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...