anonim

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

anonim

Dum bibo piwo,
    Stat mihi kolano krzywo.

anonimowy aforyzm średniowieczny
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2485

Kto pije piwo ten chodzi krzywo.
    Dosłownie: kiedy piję piwo stawia mi się kolano krzywo.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

To już nekromancja, żeby odkopywać temat po ośmiu latach

Comment

Related Topics

Collapse

• abelincoln
        Dania, Kopenhaga, Lotnisko, Airside między pirsem A i B, Mikkeller
        abelincoln
        Bodajże w zeszłym roku Mikkeller otworzył nowy bar, pomiędzy pirsem A i B. Może mniej to zainteresuje osoby latające tanimi liniami, których terminal jest dość mocno oddalony, ale osoby korzystające z usług SASa, LOTu czy Norwegiana mogą po drodze skorzystać, szczególnie że jest z czego....
        2020-09-23, 18:12
      • piomic
        Ave Zbóje
        piomic
        Dzień dobry
        Wprawdzie dość już mam for wszelakich ale tak wejść, kupić a się nie przywitać to trochę krzywo. Coś tam sobie warzę (taa... z gotowych ekstraktów) od dwóch lat, wychodzi lepsze niż w sklepie więc nie szukam doskonałości. Żonie bardzo posmakowało imbirowe od Coopers'ów...
        2019-08-04, 13:39
      • NoLeafClover
        Gal Anonim
        NoLeafClover
        “Mam ci ja beczułkę dobrze sfermentowanego piwa, które przygotowałem na postrzyżyny mego jedynego syna jakiego mam, lecz cóż znaczy ta odrobinka? Wypijcie je, jeśli wola. (...) Goście tedy kazali spokojnie Piastowi nalewać piwo, bo dobrze wiedzieli, że przez picie nie ubędzie go, lecz...
        2001-10-30, 09:28
      • WojciechT
        Szent András, Betyár Király
        WojciechT
        7% alkoholu, IBU 19, EBC 78, 50 kilokalorii na 100 ml.

Nie wiem, co to za styl piwa (pierwsze skojarzenie miałem ze szkockimi old ales z dodatkiem owoców), ale pachnie fenomenalnie. Jak rodzynki, suszone owoce, śliwki, wiśnie, jagody; w sumie w składzie są jakieś dziwne rzeczy (a...
        2015-11-29, 15:18
      • Noform
        historyczne piwa kwaśne
        Noform
        Witam. Nazywam sie Maciej Kosiedowski piwem interesuje sie od niedawna ponieważ jakoś nie mogłem sie przekonać do jego smaku, zmieniło się to kiedy spróbowałem kwasu beta z pinty i zasmakowały mi piwa kwaśne. Bardzo lubię odkopywać historię czy to przynęt wędkarskich czy różnych rzeczy...
        2015-11-15, 04:30
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...