Dla odmiany coś z innych płynów. piosenka znana i popularna na początku lat 80-tych. Słowa i muzyka Krzysztof Daukszewicz.
Tyle mi zostało
Collapse
X
-
Siedzę w swoim domu, w kącie, w przytulnych walonkach, C G
Jeszcze wczoraj było ciepło, grzało choć od słonka. G C
Dzisiaj coś im nawaliło i się prąd wyłączył, C C7 F
Tylko zacier jest na chodzie i z rurki się sączy. F C G C
Ref. Tyle mi zostało, co mi nakapało, (G) C G
Jak przyjdzie milicja, będzie prohibicja. G C
Wody wczoraj mi naciekło prawie pół miednicy
Dzisiaj łup! I wywaliło rury w kamienicy!
Tych żeberek, co pod oknem, ogrzać już nie sposób!
Gdyby one były z mięsa, miałbym chociaż rosół.
Tyle mi zostało...
Teraz z kranów mi nie leci, w łazience mi cuchnie
Gaz bezwonny, to nie włączam, bo a nuż wybuchnie...
W kuchni mrozi się lodówka, ale też zewnętrznie
Pralka tylko wtedy chodzi, kiedy piorę ręcznie.
Tyle mi zostało...
Telewizor wyłączyłem, świecił za niebiesko
Bo samogon, gdy wypędzę, to chowam w kineskop
Zresztą może bym i włączył, ale nie ma prądu
Tylko zacier jest na chodzie i dowód do wglądu.
Tyle mi zostało...
I tak jest każdego roku, kiedy przyjdzie zima,
Myślę: przyjdzie jeszcze jedna i blok nie wytrzyma!
Póki co by ta następna nie dała we znaki,
Kupię drugi telewizor, by mieć dwa baniaki!
Tyle mi zostało... -
W latach 90' XX wiekuNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
Related Topics
Collapse
-
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Są jeszcze parametry i skład:
Ekstr. 15%
Alk.6,2%
w składzie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
-
Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście.
...3 Photos-
Channel: Estonia
-
-
Miejscowość Strážnice na pewno jest bardziej znana jako okręg winiarski, niż produkujący piwo. Coś jest na rzeczy, gdyż browar działa tam od 2021 roku, a niektórzy miejscowi pierwszy raz o nim słyszeli. Instalacja została odkupiona od browaru Na Mlýně w Ratíškovice i niestety tym samym...
-
Channel: Czechy
-
-
W obecnej sytuacji, kiedy ze wszystkich stron dochodzą do mnie ponure wiadomości z Ukrainy, postanowiłem na przekór zrobić sobie małą retrospekcje z miejsc w których tam kiedyś byłem, a które być może zostały całkowicie zniszczone.
Jednym z takich jest mikrus, położony na brzegu...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-04-21, 21:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment