Kudłaty napisał(a) Afer za mało razy napisał słowo: "fula".
Jeśli Afer myślał o piwie "Full Wrocławski" , to dobrze , że tylko dwa razy wymienił to słowo...
Rzeczywiście , bez trzeciego powtórzenia nie ma rymu. I tak żle , i tak niedobrze.
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
Rzemieślniczy browar z miejscowości Louka w kraju południowomorawskim (pow. Hodonin, blisko granicy ze Słowacją), który zaczął warzyć w 2020 r.
Więcej:
Południowe Czechy, gdzie piwa zazwyczaj mają niższą goryczkę i wyżsżą słodycz. Stąd może odpowiedź ze strakonickiego browaru, który również wpisuje się w ten trend.
Niespełna 15 kilometrów od Prostějova leży wioska Pteni i właśnie tam oficjalnie, od lutego tego roku Radek Špicera otwiera kolejny przydomowy browarek.
Jadąc tam w ciemno, na wiele nie liczyliśmy, ale mieliśmy przysłowiowy rzut beretem od browaru Castellum, więc czemu nie spróbować....
Comment