Psiwa [ Wańkowicz ]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ppns
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1737

Psiwa [ Wańkowicz ]

Krótki fragment z twórczości wybitnego mistrza słowa pisanego , Melchiora Wańkowicza, - Na tropach smętka , rozdz. "Soczymy" mowę polską.

"
    Korzystając z tego , poszlismy do gospody Junga przegryżć coś gorącego na drogę.
    [..]
    - Psiwa - woła do gospodarza - psiwa dla nich (to znaczy dla mnie) i dla frejlinki. To nama poziedajo , co Poloki lichy naród , a to chłopy fest!...
    Nowe palnięcie w ramię wali się na mnie jak grzmot.
    "
    piwoppns@wp.pl

Related Topics

Collapse

• heckler
    Ostrava, Alberta Kučery 1274/14, Pivovar Žíznivý Dromedár
    heckler
    Do Ostravy mamy niedaleko, więc z dużą radością przyjęliśmy fakt powstania w tym mieście kolejnego browaru. Pozostało tylko tam pojechać i sprawdzić, czy warzone tam piwo jest godne uwagi. Okres przedświąteczny daje (przynajmniej nam) trochę wytchnienia od pracy i codziennych obowiązków,...
    2018-12-31, 08:22
  • director
    profesjonalizm na całego w wykonaniu Directora z browaru Bojanowo
    director
    [QUOTE]dzidek1960 napisał(a)
    [B]Kolegzy mają świętą rację. Twoja kłótnia z pracownikiem Góry na Browarze była bardzo głośna, czyżbyś o tym zapomniał?
    Wracając do tematu. Piłem bojanowskiego Szwejka ( kiepski ) i górowskiego.
    Szwejk z Góry jest piwem wyrównanym...
    2003-09-22, 19:05
  • kishar
    Ełk, Pułaskiego 19, Pub Smętek
    kishar
    Zdecydowanie warto odwiedzić Smętka bardzo fajny lokal z Regina i smacznym jedzeniem, mają też bardzo dobrą ciemną Regine, byłem w sierpniu to niebyło niefiltrowanej pszenicy a jak teraz jest to nie wiem ale spróbuje się dowiedzieć od kumpla z Ełku.
    2006-05-29, 17:45
  • zgroza
    Cesu, Fizz Cherry Taste
    zgroza
    Cydr wiśnowy, 4,7%\
    Na ile się orientuje w łotewskich składnikach. jest to zabawka dużego Dekstera: fermentowany sok jabłkowy, sok wiśnowy, czerwień koszelinowa, karmel siarczynowy, aromat wiśnowy, związki siarki.... No i do tego po otwarciu schłodzonej, niewstrząśniętej puszki...
    2009-04-30, 18:13
  • schizohatter
    Polecany zestaw startowy
    schizohatter
    Nie od dziś wiadomo, że w zestawie startowym komponenty wychodzą taniej. Stąd pytanie - który zestaw startowy na polskim rynku sklepów internetowych jest najlepszy? Z Centrum Piwowarstwa, czy może z Browamatora? Przed chwilą ktoś wspomniał, że ten z CP ma lichy termometr. Na plus Browamatora...
    2014-07-13, 13:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...