Uzupełniłem sagę o nowy najświeższy wątek. Oto co z ludzi robi zielenina , wszak wiadomo, że jest niebezpieczna bo zawiera witaminy a nie zawiera alkoholu
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ja ci dam, niech no tylko wyzdrowieję (a chciałbym zaznaczyć, że rozłożyłem się nazajutrz po wizycie u niejakiego Zythuma, więc ja się pytam - co tu jest niebezpieczne?)
zythum napisał(a) Oto co z ludzi robi zielenina , wszak wiadomo, że jest niebezpieczna bo zawiera witaminy a nie zawiera alkoholu
Zythum, koniecznie musisz do mnie kiedyś przyjechać. Twoja wiedza o tym, że zielenina zawiera witaminy jest fascynująca.
Widzisz, kiedyś (ale wcale nie tak dawno) bardzo małoletnia siostrzenica wzięła przekrojone jabłko i spytała:
"Wujek, a w jabłku są witaminy?".
Odpowiedziałem, że oczywiście są.
Wtedy ta małoletnia powiedziała: "No to pokaż."
I nie potrafiłem tego zrobić.
A teraz przyjedzie Zythum i razem pójdziemy pokazać dziecku gdzie w zieleninie są te wyjątkowo groźne witaminy.
Właśnie zapłodniła moją głowę Marcelina. Pomyślałem sobie, że wprowadzę tę opowieść w nasz dwudziesty pierwszy wiek i pozamieniam Nas wszystkich w cyborgi. Właśnie opisuje wylinkę pierwszego, skatowanego przez yemiołkowe pacholęta, samą yemiołkę i Kzrsztofa Świdnickiego ubranego w starożytny uniform wojskowy z czasów II wojny Irackiej . Po kolei nawet Marusia będzie uzupełniać niezbędne zapasy wlewając ukradkiem do wypijanego piwa stężony ekstrakt WD40.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
no to se druknęłam i czytałam w pociągu, a współpasażeria patrzyła dziwnie i odsuwała się na krańce ławki po każdym mym potępieńczym chichocie
ale mnie dranie urządziliście! zemszczę się krwawo - za jakiś czas....
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
zastanawiam się nad stworzeniem platformy do społecznościowego finansowania piwa domowych piwowarów, takich którzy np brali udział w jakimś konkursie dostali wyróżnienie lub zajęli jakieś miejsce niekoniecznie pierwsze
Comment