Refleksyja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pudlarz
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.01
    • 650

Refleksyja

Zbliżyłem kufelek do swych ust, wychyliłem jego i ni stąd ni zowąd naszła mnie taka refleksja:
    Smadnego Mnicha wypiłem piwo,
    Zastępcą pa... pa... pa... - jest Łuczywo,
    Co ma piernik do wiatraka,
    Moja dola (i tak) byle jaka.
    Skąd myśl taka zalęgła się w mojej głowie? Pomyślałem więc - o Jasiu, trza się zbadać. I tym optymistycznym akcentem...
    Pozdrawiam poetów piwnych
    Dobre piwo nigdy nie jest złe
    http://www.janczech.stary.sacz.pl
    (galeria ekslibrisów)

Related Topics

Collapse

• dadek
    Jaworzec 1, Bacówka Jaworzec
    dadek
    Piękny, słoneczny i temperaturowo letni wrzesień (25.09.2023 mieliśmy 25°C) sprzyjał bieszczadzkim wędrówkom. Idąc czarnym szlakiem z Dołżycy przez przełęcz Orłowicza do Wetliny, mniej więcej w połowie drogi przekraczamy rzekę Wetlinę i trafiamy do uroczego miejsca jakim jest Jaworzec....
    2023-10-05, 02:23
  • heckler
    Zabrze, gdzie na szybkie piwo?
    heckler
    W sobotę wybieramy się na koncert do Klubu CK Wiatrak i przed tymże koncertem będziemy mieli wolne może ze trzy godzinki. Pytanie brzmi: czy gdzieś w pobliżu , wiatraka, można napić się jakiegoś ciekawego piwa i przy okazji coś smacznie zjeść?? Niekoniecznie musi być to w tym samym lokalu.
    2019-11-28, 17:00
  • darekd
    Stefansbräu - Dinkelbrauer, Heller Zwickl
    darekd
    Minibrowar z przepięknego, historycznego miasteczka Dinkelsbühl z Środkowej Frankonii, które warto zwiedzić też dla piwa - mają jeszcze jeden większy, historyczny browar i jeden restauracyjny. Niestety w centrum miasta jest kolejny historyczny browar, ale niestety opuszczony.

...
    2019-02-28, 21:35
  • Dreamer
    Arbor Ales, Crouching Chilli Hidden Mango
    Dreamer
    styl: saison
    alk. 6,3%

"Przyczajone chili, ukryte mango" to świeża premiera z browaru Arbor. Jest to saison na francuskich drożdżach, z dodatkiem - jak spojleruje nazwa piwa - owoców mango oraz papryczek chili wrzuconych na cichą fermentację. Piwo nachmielono Equinoxem....
    2016-06-22, 01:01
  • żąleną
    Slam, Warszawa 15 marca 2003
    żąleną
    Dostałem coś takiego:

15.III.2003 - ta data zapisze się płonącymi zgłoskami w
    historii kultury Polskiej. Wtedy to odbędzie się pierwszy w
    naszym kraju SLAM, czyli impreza podczas której zmierzy się w
    poetyckich pojedynkach ośmioro mistrzów słowa mówionego.
    ...
    2003-03-12, 22:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...