Teraz to z kolei zwykłe wierszyki. Rzuć okiem do pierwszego postu tego tematu, jest tam o prawidłach gatunku.
Browaryki (dłuższe)
Collapse
X
-
Kto tu powie mi, że Tyskie
Można smacznie pić litrami
Temu z dupy zrobię miskę
W Zakopanem pod TatramiRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
...
Kto zaś stwierdzi, że Tyskiego
Nie pił nigdy, choćby w szklance
Temu wsadzę klocki Lego
W dupę, w lesie, na polanceRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
No i może ostatni na dziś...
Kto powiada, że miast piwa
Woli drygi, skoki, tańce
Splotę jaja (prawda żywa!)
W Ełku, w węzły, obwarzańceRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Kto tutaj twierdzi, że Mocne
Jest trunkiem szacunku godnym
Tego zabiorę na nocne
Spotkanie z bykiem rozpłodnymRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
kto twardo twierdzi, że w Warce
warzą najlepsze piwo
na Sybir wyślę na harce
z najstarszą ruską dziwąRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Kto mi powie, że w witbierze
Czuje dentystyczny zapach
Ten ode mnie w zęby zbierze
I skończy w dentysty łapachLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
Comment