Rymy czeskie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Rymy czeskie

Krakonoš
    Pivo značky Krakonoš,
    pije i náš listonoš.
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
  • Mistrzu
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.08
    • 750

Może kilka słów, jakimi zasadami trzeba się kierować przy ich tworzeniu?

Comment

Related Topics

Collapse

• kosher
      Warszawa, Okrętowa 54, Czeskie Kufle [zamknięte]
      kosher
      Dawna Lady Chmiel kilka lat temu po zmianie właścicielskiej stała się Czeskimi Kuflami.
      Na szczęście dobry duch wnętrza nie odleciał. Sąsiedzkie klimaty, dużo stałych bywalców z pobliskich osiedli.
      Elastyczni właściciele, szybko przechodzą na Ty, warto usiąść przy barze...
      2021-05-25, 13:31
    • Orzech1988
      X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
      Orzech1988
      Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
      2019-01-13, 22:23
    • heckler
      Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
      heckler
      Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
      2025-01-02, 08:46
    • Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-22, 00:04
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...