A jak jest przyczyna, że autor tematu zastosował podkreśłnik zamiast klasycznego trzykropka?
Wiersz o Rzeszowie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA jak jest przyczyna, że autor tematu zastosował podkreśłnik zamiast klasycznego trzykropka?
Pytanie proszę skierować do autora utworu (niestety dla mnie jest anonimowy) a nie do autora tematu. Tekst jest wiernym odzwierciedleniem oryginału. A poza tym czy to jest na tyle ważne aby o tym pisać ??Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyA nie jest to herb miasta Rzeszowa przypadkiem?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ja,ino mi się giermek kajś zapodziołLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Peter_1000 - to coś, co widać w herbie Rzeszowa (i na pomniku), to raczej nie jest krzyż maltański. Od tego w herbie Rzeszowa różni się tym, że na końcach ramion ma trójkątne wcięcia. Skutek tychże wcięć jest taki, że krzyż jest "ośmioszpiczasty". Co miało ponoć swoją wymowę i określało cnoty rycerzy zakonu joannitów.
Nawet jeśli ten temat jest dosyć błachy, nie znaczy, że można pisać byle co. Lepiej trzymać się faktów.
Comment
-
-
Czy nawet w takim temacie musimy być śmiertelnie poważni?Jak dorobisz sie takiej funkcji jak ciotka to wtedy będziesz przynudzał .Teraz daj pożartować.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A teraz - uwaga!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek[...] błachy [...]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
a może krzyż był z blachy?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment