pewnie wielu już to słyszało podrzucił mi to niedawno kumpel (zastanawiam się czemu producent piwa nazywa sie Jasiek Kiep, ale chyba dla rymu) mniejsza o to jak ktoś ma ochotę moze posłuchać
witam browarsong
Collapse
X
-
Troszkę to prymitywne, jakby zmienić refren to możnaby po pijaku nawet śpiewać -
teraz z tej samej beczki /
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllpewnie wielu już to słyszało podrzucił mi to niedawno kumpel (zastanawiam się czemu producent piwa nazywa sie Jasiek Kiep, ale chyba dla rymu) mniejsza o to jak ktoś ma ochotę moze posłuchać
http://zsno.ids.czest.pl/~gral/ee/So...Browarsong.mp3
Comment
-
Jakby ktoś chciał to grać to podaję akordy: ADEnajlepiej na chwytach barrowych.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nadszedł czas, żeby pochwalić się owocem prawie rocznej pracy nad naszym (moim i kolegi) "automatycznym" kotłem zacierno-warzelnym. Na tę chwilę zrobiliśmy 3 sztuki (dwie 25 i jedną 35l). Teoretycznie można by powiedzieć - kolejny klon braumeistera. I w sumie jeśli chodzi o zasadę...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Cóż kolejny lokal z serii - jesteśmy tacy sami zunifikowani ale tacy modni, że hohoho a może i chochocho. Typowy dla dzisiejszych czasów miszmasz ani to bistro ani kawiarnia ani piwiarnia. Ot miejsce w którym ciastko miesza się z lunchem, a można to popić piwem. Kilka ikeowych w stylu stoliczków,...
-
Channel: Warszawa
-
-
Dzień dobry,
W sumie to tak jak w temacie. Ktoś, coś? Trochę strach płacić kilkaset złotych przez sklep, o którym się nigdy nie słyszało - stąd moje pytanie.
Krzysiek-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
Szanowni Piwowarzy,
bardzo was proszę o pomoc. Dziś, z okazji 30. urodzin dostałem nie byle jaki prezent - beczkę dębową, 15 litrów, woskowaną w środku (wosk pszczeli). Żadne bourbony, whiskacze. Nówka deska.
No i pojawia się pytanie - co dalej? O leżakowaniu w beczka po ww....-
Channel: Sprzęt
-
-
hymn ten śpiewano w latach 60-tych w technikum browarniczym w Tychach.
Każdy pije piwo, ten szlachetny trunek,
zrobić go to sztuka i wielki frasunek.
refren
nic dziwnego ze pijemy piwo w złotej ninie,
każdy pije tyskie piwo, bo jest to chleb w płynie....-
Channel: Twórczość
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment