Zainspirowani tym klipem, powarzy domowi w USA stworzyli ten klip. A nam się to tak spodobało, że planujemy nagrać własny. Marzyłoby by mi się, żeby w takim polskim klipie wystąpiły osoby zasłużone dla polskiego piwowarstwa, oraz szarzy piwowarzy (cóż za łamaniec dla logopedy ). Zapraszam do komentowania.
Jestem piwowarem domowym
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Marusia MUSI być...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMarusia MUSI być...Last edited by kopyr; 2009-07-23, 01:22.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMarusia MUSI być...
Trzeba by wątek równolegle z Piwo.org pociągnąć, bo tam już się dzieje, zatem zalecam chętnym do wypowiedzenia się w niniejszym temacie najpierw zapuszczenie żurawia do linka, który wkleił Darko, żebyśmy tu niepotrzebnie nie dublowali pomysłów.
Comment
-
-
Poszukujemy osoby, która zna się na montażu video i poskłada wszystkie wysłane kawałki do kupy.
Comment
-
-
Ja parę filmów amatorsko zmontowałem, ale nie powiem, żebym się znał na sztuce montażu, prędzej na technice... Mogę się zgłosić, jako rezerwowy.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziJa parę filmów amatorsko zmontowałem, ale nie powiem, żebym się znał na sztuce montażu, prędzej na technice... Mogę się zgłosić, jako rezerwowy.
podpisano
kopyr - kierownik zamieszania... ekhm Projektu JPD
W kwestii technicznej. Jaki format, jaka rozdzielczość, nie wiem kodowanie. Na co musimy zwrócić uwagę.
Comment
-
-
Bardzo fajny pomysł!
Co do muzyki to na początku wpadł mi do głowy utwór Zdrowej Wody "Piwo" ale po zastanowieniu chyba lepsze będzie jednak coś instrumentalnego, żeby nie stwarzać konkurencji dla tego co wystepujący będą mówić. Nie mam pojęcia jak przedstawia się sprawa praw autorskich do muzyki w przypadku takich produkcji?
Wyważyłbym też kwestię krytyki koncernów - szpilę można wbić ale wolałbym aby z filmiku biła raczej duma i zadowolenie piwowarów oraz radość z tego co i jak robią. Skoncentrujmy się na tym a nie na pokazywaniu chciwości koncernów.
Podoba mi się pomysł z alfabetem piwnym choć jest faktycznie za długi - może więc uzupełnić to tylko hasłem typu "od A jak Ale do Ż jak Żytni roggen"
Wklejenie w środek fragmentów reportażu moim zdaniem zaburzy rytm całości - będzie tam wszystko inne nagle - obraz, dźwięk itp. Chociaż może ktoś obeznany z montażem da radę to umiejętnie wkomponować nieniej jednak ja bym z tego zrezygnował.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziWklejenie w środek fragmentów reportażu moim zdaniem zaburzy rytm całości - będzie tam wszystko inne nagle - obraz, dźwięk itp. Chociaż może ktoś obeznany z montażem da radę to umiejętnie wkomponować nieniej jednak ja bym z tego zrezygnował.
W wersji amerykańskiej muza mi się nie podoba, no i uważam, że domowi dali ciała kopiując żywcem klip browarników rzemieślniczych, dla mnie to takie zaprzeczenie idei tworzenia czegoś nowego, kreowania gustów itp.
Comment
-
-
Fragment reportażu może być na sam koniec. Wszyscy podnoszą kufle i mówią "na zdrowie !".
Comment
-
-
Nie, jak już, to po toaście. Tak jak pisze M-kwadrat - zaburzy rytm całości. Zresztą, nad tym można podyskutować w fazie montowania, a póki co nie mamy materiału do montażu
Zaproponowałam Bolero Ravela na podkład - co Wy na to?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie, jak już, to po toaście. Tak jak pisze M-kwadrat - zaburzy rytm całości. Zresztą, nad tym można podyskutować w fazie montowania, a póki co nie mamy materiału do montażu
Zaproponowałam Bolero Ravela na podkład - co Wy na to?
Co do tego, że Jankesi poszli na łatwiznę, to prawda. Szczególnie słabo wypada to kiedy całe fragmenty tekstu są bez zmiany. Z drugiej strony w porównaniu do nas, to oni to zrobili ekspresowo, a efekt jest bardzo fajny, więc ich bym tak bardzo nie krytykował.
Aha i o jakim reportażu mówicie? Bo nie kumam. To ma być klip. Krótki, dosadny przekaz doby Internetu, a nie jakiś reportaż.
Comment
-
Comment