Jestem piwowarem domowym
Collapse
X
-
-
Comment
-
Chyba chodziło o reportaż ze Szkoły Piwowarów w Grodzisku (który jeszcze nie powstał)
Comment
-
-
Na szkole ja bym po prostu nagrał kilka fraz do klipu. Jakieś sceny zbiorowe. Może Czesa by się namówiło na jakieś wystąpienie, Zdroja. Tak to widzę. Żadnych tam reportaży. Można co najwyżej dorzucić linijkę lub dwie do tekstu, o tym że się kształcimy, rozwijamy itd.Comment
-
Na szkole ja bym po prostu nagrał kilka fraz do klipu. Jakieś sceny zbiorowe. Może Czesa by się namówiło na jakieś wystąpienie, Zdroja. Tak to widzę. Żadnych tam reportaży. Można co najwyżej dorzucić linijkę lub dwie do tekstu, o tym że się kształcimy, rozwijamy itd.Comment
-
Zbiorowe w Grodzisku tak, ale też na koniec taki montaż, jak w wersji, tfu, amerykańskiejComment
-
Do nagrywania najlepiej byłoby użyć prostej, amatorskiej kamery cyfrowej w standardzie DV/D8. Obraz zgrać do pliku (najlepiej przez łącze FireWire, ew. USB) w formacie AVI DV (PAL) - jest to podstawowy format, który powinien być obsługiwany przez wszystkie kamery.
Opcja druga: filmowanie aparatem fotograficznym - tu wskazane byłyby modele, potrafiące zapisać obraz w rozdzielczości VGA (640x480) z dźwiękiem 16-bit. Inaczej efekty mogą być niezadowalające. Format pliku AVI, od biedy QuickTime (MOV).
Opcja, którą odradzam, czyli film z komórki - rozdzielczość 320x240 niewystarczająca, nietypowe formaty zapisu i kodowania, niska jakość obrazu. Chyba, że ktoś ma naprawdę wypasioną kamerę w komórze, to można spróbować.
To tyle technikaliów na razie. W razie niejasności proszę o pytaniaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
Nie, Zlot nie jest imprezą dla piwowarów. Warsztaty i owszem - jakieś fotki można wmontować (oczywiście w przyzwoitej rozdzielczości)
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
Czytam sobie i myślę aby na początek skupić się na tekście - wymyślamy tekst o piwowarach domowych - dumny, pouczający, informujący, z patosem ale nie patetycznyi teraz myślę że wszystko trzeba zaplanować dla mnie kolejno powinno nastąpić:
1. Napisanie tekstu
2. Rozpuszczenie tekstu po ludziach i zaproszenie do akcji
3. Ludzie kręcą własne filmiki wypowiadając napisany tekst
4. Wszystkie filmiki jadą do montażysty (albo są przesyłane ... )
5. Montażysta/reżyser składa wszystko do kupy wprowadzając muzę itp. do wszystkiego.
ad. 1. jak wcześniej napisałem z dumą o naszym hobby - wiem ze jest tu kilku ludzi z dobrym piórem i giętkim językiem, więc na pewno coś fajnego się wymyśli (oby bez rymów - bo wyjdzie śmiesznie)
ad. 2. publikacja tekstu wraz z przykładową deklamacją - filmikiem instruktażowym oraz z danymi jakie musza być spełnione podczas kręcenia filmu (jaka kamera, jakość, w jakim formacie filmik itp. Itd.)
ad. 3. tutaj każdy sobie itp. itd. najlepiej aby było widać ze to piwowar. Dodatkowo do kilku znamienitości należy samemu zapukać i poprosić o występ - kilka nazwisk już padło wydaje mi się, że osób znanych w filmie może być kilka.
ad. 4. tutaj w zależności od tego czy załatwi się jakiś serwer ftp albo inne tego typu to będzie trzeba przekazać, wysłać lub uploadować.
ad. 5. montażysta już jestreżyser też by się przydał z doświadczeniem. nie koniecznie przy robieniu filmów ale ktoś z poczuciem plastycznym, grafik albo co... chodzi o wyczucie w sprawach artystycznych
Lubię takie przedsięwzięcia i chętnie pomogę w razie jak by co :F
pozdrawiam
piotryOstatnia zmiana dokonana przez piotry; 2009-07-24, 08:06.Comment