Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Jestem piwowarem domowym
Collapse
X
-
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś coś takiego sobie nakręcił. My kręcimy coś innego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziWidzę pewną przerwę na obu forach w dyskusji. Pewnie praca wre.
Coś się już nakręciło?
Jutro bedziem krecić.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Nakręcilimy zbiorówkę na Szkole w Grodzisku. Będzie smiesznie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNakręcilimy zbiorówkę na Szkole w Grodzisku. Będzie smiesznieMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzizbiorówkęMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzizbiorówkę
Comment
-
-
Przedruk z piwo.org. Ruszamy z kopyta.
Wersja 2.4 (chyba ostateczna).
Jestem piwowarem domowym.
Jestem piwowarem domowym.
Jestem piwowarem domowym.
Jestem piwowarką.
Jestem piwowarem.
Warzę piwo w domu.
Warzę piwo w kuchni.
Warzę piwo w ogrodzie.
Warzę piwo w garażu.
Kocham piwo.
Piwo to moje hobby
Piwo to moja pasja
Piwo to dla mnie coś więcej niż alkohol
To tradycja
kunszt
sztuka
95% rynku piwa w Polsce kontrolują 3 koncerny.
Na świecie istnieje kilkadziesiąt stylów piwa.
W Polsce 97% rynku stanowi wysokoodfermentowany jasny lager.
Ale istnieje alternatywa.
Piwowarstwo domowe.
Od początku XXI wieku powstały w Polsce tysiące browarów domowych.
Polscy piwowarzy domowi warzą piwa w większości stylów znanych na świecie.
Piwowarzy domowi reaktywują zapomniane style piwa, jak Piwo Grodziskie.
Koncerny bezustannie obniżają koszty, zwiększają wydajność i wielkość sprzedaży.
Od dnia warzenia, do momentu gdy piwo znajdzie się w sklepie, upływa niekiedy kilkanaście dni.
Ich celem jest produkować więcej, szybciej i taniej.
Ale w tym wszystkim zapominają o najważniejszym...
...o smaku
Naszym celem jest warzyć wyśmienite piwo.
Zapytaj mnie dlaczego poświęcam tyle czasu na uwarzenie piwa,
zamiast kupić je w sklepie jak inni.
Możesz nazwać mnie wariatem, ale...
Moje piwo leżakuje miesiącami.
Mam czas.
To piwo ma 3 lata... i nadal jest pyszne.
Nam nie zależy na wysokiej zawartości alkoholu.
Nie zależy nam na cięciu kosztów.
Używam tylko najlepszych surowców
Ten chmiel wyhodowałem w ogrodzie
Nie zależy mi, żeby moje piwo smakowało wszystkim.
Zależy mi by było wyjątkowe.
Chcę, żeby moje piwo było perfekcyjne.
Chcę, aby moje piwo było wyraziste.
Lubię mocną goryczkę.
Lubię piwa górnej fermentacji
Lubię piwa wędzone.
Lubię piwa pszeniczne
Lubię piwa klasztorne.
Uwielbiam portery
Lubię piwa treściwe.
Lubię eksperymentować.
Nasze piwo jest niepasteryzowane
Nasze piwo jest niefiltrowane
Nasze piwo zawiera żywe drożdże
i witaminy
mikroelementy
i ma smak
Uwarzyłem to piwo
Uwarzyłem to piwo
Uwarzyłam to piwo
To moje pierwsze uwarzone piwo
i moje
Naszym celem jest:
-propagować kulturę picia piwa
-dzielić się dobrym piwem
-pokazać Polakom alternatywę
-doskonalić nasze umiejętności
-warzyć coraz lepsze piwo
-udowodnić, że wspaniałe piwo można uwarzyć w kuchni
-uczyć tych, którzy chcieliby warzyć piwo, ale nie wiedzą jak
Samodzielny wyrób piwa nigdy nie był tak prosty jak teraz,
a wszystko to za sprawą Internetu.
Za jego pośrednictwem zakupisz niemal wszystkie rodzaje słodu, chmielu czy drożdży
dzięki społeczności piwowarów, która codziennie wymienia się swoimi doświadczeniami
możesz poznać tajniki piwowarstwa
kiedyś zazdrośnie strzeżone przez cechy piwowarskie.
Dziś cała wiedza pokoleń piwowarów stoi przed Tobą otworem.
Za darmo.
24 godziny na dobę.
Warzenie wciąga.
Nie bój się spróbować.
W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
Każde niepowodzenie czegoś uczy.
Przegrasz dopiero wtedy, gdy zrezygnujesz.
Uwarzenie piwa nie jest trudniejsze niż ugotowanie zupy,
...niż ugotowanie bigosu
...niż upieczenie sernika
Jest nas coraz więcej
a z czasem zaczniemy zakładać browary komercyjne
Możesz nazwać mnie marzycielem, oderwanym od rzeczywistości
ale ja wierzę, że do nas należy przyszłość polskiego piwowarstwa.
My kochamy piwo
i nie uznajemy kompromisów
a zatem wznieśmy toast
za piwowarów domowych
na trzy
raz
dwa
trzy
Na zdrowie
I teraz tak, nie będzie przydzielania, będzie anarchia, tudzież twórczy zamęt . Każdy sobie wybiera co chce powiedzieć, oprócz tego nagrywa elementy obowiązkowe. Chodzi o to, żeby nagrać maksymalnie dużo materiału źródłowego, z którego pawelk3333 zmontuje nasz hiciarski spot.
Elementy obowiązkowe:
"jestem piwowarem domowym"
"uwarzyłem to piwo"
"raz, dwa, trzy. Na zdrowie"
I teraz ważna sprawa, nie chodzi o to, żeby gwiazdorzyć, tylko, żeby całość była super. Wobec czego trzeba się liczyć z tym, że z nagranych 20 wersów wystąpi się w 1 lub 3. Zdaję się tu na umiejętności pawelk3333. Przy czym jest jedna wytyczna każdy, kogo nagranie będzie spełniało minimum techniczne musi wystąpić w spocie.
Z jakichś śmieszniejszych pomyłek możemy zmontować drugi spot "zza kulis" ale to do naszego użytku wewnętrznego.
Ja postaram się nagrać wszystko. Was namawiam, żebyście nagrywali jak najwięcej, tak jak zalecał pawelk3333 po kilka wersów, mówimy całymi zdaniami, wyraźnie i głośno. Liczę na Waszą inwencję, czyli jak mówimy o Grodziszu, to nalewamy go do oryginalnego szkła, jakieś przebitki z butelek z etykietami, kilka osób wznosi toast domowym piwem, sceny z piwniczki i z rozlewu, sceny z warzenia, wsypywania surowców, pomiaru blg itd. Im bardziej się postaramy tym całość będzie lepsza. Myślę, że sensownym będzie jeśli damy sobie na to 3 tygodnie. Jak się okaże, że mało, to przedłużymy do miesiąca. Tak myślę.
Czekam na uwagi. W wątku o castingu można sobie zaklepywać tekst, z tym, że kilka osób może nagrywać to samo, a montażysta (reżyser) zdecyduje co najlepiej się komponuje.
Comment
-
-
Tak mi się jeszcze nasunęło: dla dobra jakośći zdjęć, warto kręcić rano - do 10, albo jeszcze lepiej mocno po południu - między 16 a 20, jeśli ma to być na dworze, lub w pomieszczeniach z oknami. Wtedy będą barwy dobre.
Jeśli kręcenie ma być wieczorem lub w pomieszczeniu z małym dostępem światła dziennego, warto dodać jak najwięcej źródeł sztucznego światła, nie ostrego, ale silnego, a także unikać pomieszczeń o żółtych ścianach. Inaczej film będzie w zdominowany odcieniami żółci. Może się to przyda komukolwiek, bo ja do kamery to raczej nie mam szans dotrzeć a tym samym niczego nakręcić :/brloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Jutro na Szkółce Niedzielnej w Czeskim Raju cosik pokręcimy, a może i nawet nakręcimy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziKorzystając z wolnej chwili i dobrego humoru nakręciłem kilka ujęć, może się nadadzą . Pytanko gdzie mam wysłać płytkę, bo zebrało się tego trochę, proszę o info.
Skontaktuj się z naszym Głównym Montażystą, czyli pawelk3333. Powołaj się na te ustalenia.
Comment
-
Comment