Jestem piwowarem domowym

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • genjuro
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.07
    • 70

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    czego? piwowarstwa domowego?

    To ma być klip o dumnych, radosnych, szczęśliwych ze swoich wyrobów piwowarach domowych, a nie jakiś kabaret.
    Jak wyrwie się to z kontekstu to taki wniosek można wysnuć. Jednak uważne przeczytanie nie powinno zostawić wątpliwości parodię czego miałem na myśli.

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #47
      Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś coś takiego sobie nakręcił. My kręcimy coś innego.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • skitof
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2007.11
        • 2484

        #48
        Widzę pewną przerwę na obu forach w dyskusji. Pewnie praca wre.
        Coś się już nakręciło?

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
          Widzę pewną przerwę na obu forach w dyskusji. Pewnie praca wre.
          Coś się już nakręciło?

          Jutro bedziem krecić.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #50
            Nakręcilimy zbiorówkę na Szkole w Grodzisku. Będzie smiesznie
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10769

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Nakręcilimy zbiorówkę na Szkole w Grodzisku. Będzie smiesznie
              zbiorówkę
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                zbiorówkę
                no co?
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #53
                  Sceny batalistyczne
                  Potwierdzam, pierwszy klaps na planie "JPD" mamy za sobą.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    zbiorówkę
                    Tak, były pewne wątpliwości co do tego sformułowania, bo były tylko 2 kobiety na ponad 20 osób
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #55
                      Przedruk z piwo.org. Ruszamy z kopyta.

                      Wersja 2.4 (chyba ostateczna).

                      Jestem piwowarem domowym.
                      Jestem piwowarem domowym.
                      Jestem piwowarem domowym.
                      Jestem piwowarką.
                      Jestem piwowarem.
                      Warzę piwo w domu.
                      Warzę piwo w kuchni.
                      Warzę piwo w ogrodzie.
                      Warzę piwo w garażu.
                      Kocham piwo.
                      Piwo to moje hobby
                      Piwo to moja pasja
                      Piwo to dla mnie coś więcej niż alkohol
                      To tradycja
                      kunszt
                      sztuka
                      95% rynku piwa w Polsce kontrolują 3 koncerny.
                      Na świecie istnieje kilkadziesiąt stylów piwa.
                      W Polsce 97% rynku stanowi wysokoodfermentowany jasny lager.
                      Ale istnieje alternatywa.
                      Piwowarstwo domowe.
                      Od początku XXI wieku powstały w Polsce tysiące browarów domowych.
                      Polscy piwowarzy domowi warzą piwa w większości stylów znanych na świecie.
                      Piwowarzy domowi reaktywują zapomniane style piwa, jak Piwo Grodziskie.
                      Koncerny bezustannie obniżają koszty, zwiększają wydajność i wielkość sprzedaży.
                      Od dnia warzenia, do momentu gdy piwo znajdzie się w sklepie, upływa niekiedy kilkanaście dni.
                      Ich celem jest produkować więcej, szybciej i taniej.
                      Ale w tym wszystkim zapominają o najważniejszym...
                      ...o smaku
                      Naszym celem jest warzyć wyśmienite piwo.
                      Zapytaj mnie dlaczego poświęcam tyle czasu na uwarzenie piwa,
                      zamiast kupić je w sklepie jak inni.
                      Możesz nazwać mnie wariatem, ale...
                      Moje piwo leżakuje miesiącami.
                      Mam czas.
                      To piwo ma 3 lata... i nadal jest pyszne.
                      Nam nie zależy na wysokiej zawartości alkoholu.
                      Nie zależy nam na cięciu kosztów.
                      Używam tylko najlepszych surowców
                      Ten chmiel wyhodowałem w ogrodzie
                      Nie zależy mi, żeby moje piwo smakowało wszystkim.
                      Zależy mi by było wyjątkowe.
                      Chcę, żeby moje piwo było perfekcyjne.
                      Chcę, aby moje piwo było wyraziste.
                      Lubię mocną goryczkę.
                      Lubię piwa górnej fermentacji
                      Lubię piwa wędzone.
                      Lubię piwa pszeniczne
                      Lubię piwa klasztorne.
                      Uwielbiam portery
                      Lubię piwa treściwe.
                      Lubię eksperymentować.
                      Nasze piwo jest niepasteryzowane
                      Nasze piwo jest niefiltrowane
                      Nasze piwo zawiera żywe drożdże
                      i witaminy
                      mikroelementy
                      i ma smak
                      Uwarzyłem to piwo
                      Uwarzyłem to piwo
                      Uwarzyłam to piwo
                      To moje pierwsze uwarzone piwo
                      i moje
                      Naszym celem jest:
                      -propagować kulturę picia piwa
                      -dzielić się dobrym piwem
                      -pokazać Polakom alternatywę
                      -doskonalić nasze umiejętności
                      -warzyć coraz lepsze piwo
                      -udowodnić, że wspaniałe piwo można uwarzyć w kuchni
                      -uczyć tych, którzy chcieliby warzyć piwo, ale nie wiedzą jak
                      Samodzielny wyrób piwa nigdy nie był tak prosty jak teraz,
                      a wszystko to za sprawą Internetu.
                      Za jego pośrednictwem zakupisz niemal wszystkie rodzaje słodu, chmielu czy drożdży
                      dzięki społeczności piwowarów, która codziennie wymienia się swoimi doświadczeniami
                      możesz poznać tajniki piwowarstwa
                      kiedyś zazdrośnie strzeżone przez cechy piwowarskie.
                      Dziś cała wiedza pokoleń piwowarów stoi przed Tobą otworem.
                      Za darmo.
                      24 godziny na dobę.
                      Warzenie wciąga.
                      Nie bój się spróbować.
                      W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
                      Każde niepowodzenie czegoś uczy.
                      Przegrasz dopiero wtedy, gdy zrezygnujesz.
                      Uwarzenie piwa nie jest trudniejsze niż ugotowanie zupy,
                      ...niż ugotowanie bigosu
                      ...niż upieczenie sernika
                      Jest nas coraz więcej
                      a z czasem zaczniemy zakładać browary komercyjne
                      Możesz nazwać mnie marzycielem, oderwanym od rzeczywistości
                      ale ja wierzę, że do nas należy przyszłość polskiego piwowarstwa.
                      My kochamy piwo
                      i nie uznajemy kompromisów
                      a zatem wznieśmy toast
                      za piwowarów domowych
                      na trzy
                      raz
                      dwa
                      trzy
                      Na zdrowie



                      I teraz tak, nie będzie przydzielania, będzie anarchia, tudzież twórczy zamęt . Każdy sobie wybiera co chce powiedzieć, oprócz tego nagrywa elementy obowiązkowe. Chodzi o to, żeby nagrać maksymalnie dużo materiału źródłowego, z którego pawelk3333 zmontuje nasz hiciarski spot.
                      Elementy obowiązkowe:
                      "jestem piwowarem domowym"
                      "uwarzyłem to piwo"
                      "raz, dwa, trzy. Na zdrowie"
                      I teraz ważna sprawa, nie chodzi o to, żeby gwiazdorzyć, tylko, żeby całość była super. Wobec czego trzeba się liczyć z tym, że z nagranych 20 wersów wystąpi się w 1 lub 3. Zdaję się tu na umiejętności pawelk3333. Przy czym jest jedna wytyczna każdy, kogo nagranie będzie spełniało minimum techniczne musi wystąpić w spocie.
                      Z jakichś śmieszniejszych pomyłek możemy zmontować drugi spot "zza kulis" ale to do naszego użytku wewnętrznego.
                      Ja postaram się nagrać wszystko. Was namawiam, żebyście nagrywali jak najwięcej, tak jak zalecał pawelk3333 po kilka wersów, mówimy całymi zdaniami, wyraźnie i głośno. Liczę na Waszą inwencję, czyli jak mówimy o Grodziszu, to nalewamy go do oryginalnego szkła, jakieś przebitki z butelek z etykietami, kilka osób wznosi toast domowym piwem, sceny z piwniczki i z rozlewu, sceny z warzenia, wsypywania surowców, pomiaru blg itd. Im bardziej się postaramy tym całość będzie lepsza. Myślę, że sensownym będzie jeśli damy sobie na to 3 tygodnie. Jak się okaże, że mało, to przedłużymy do miesiąca. Tak myślę.
                      Czekam na uwagi. W wątku o castingu można sobie zaklepywać tekst, z tym, że kilka osób może nagrywać to samo, a montażysta (reżyser) zdecyduje co najlepiej się komponuje.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • brloin
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2002.10
                        • 534

                        #56
                        Tak mi się jeszcze nasunęło: dla dobra jakośći zdjęć, warto kręcić rano - do 10, albo jeszcze lepiej mocno po południu - między 16 a 20, jeśli ma to być na dworze, lub w pomieszczeniach z oknami. Wtedy będą barwy dobre.
                        Jeśli kręcenie ma być wieczorem lub w pomieszczeniu z małym dostępem światła dziennego, warto dodać jak najwięcej źródeł sztucznego światła, nie ostrego, ale silnego, a także unikać pomieszczeń o żółtych ścianach. Inaczej film będzie w zdominowany odcieniami żółci. Może się to przyda komukolwiek, bo ja do kamery to raczej nie mam szans dotrzeć a tym samym niczego nakręcić :/
                        brloin; od Szczecina do Wrocławia

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #57
                          Jutro na Szkółce Niedzielnej w Czeskim Raju cosik pokręcimy, a może i nawet nakręcimy
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • kentaki
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2002.10
                            • 452

                            #58
                            Korzystając z wolnej chwili i dobrego humoru nakręciłem kilka ujęć, może się nadadzą . Pytanko gdzie mam wysłać płytkę, bo zebrało się tego trochę, proszę o info.

                            Comment

                            • kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
                              Korzystając z wolnej chwili i dobrego humoru nakręciłem kilka ujęć, może się nadadzą . Pytanko gdzie mam wysłać płytkę, bo zebrało się tego trochę, proszę o info.
                              Baaardzo się cieszę!!! Bo już myślałem, że sam będę kręcił, a... jeszcze nic nie nakręciłem.
                              Skontaktuj się z naszym Głównym Montażystą, czyli pawelk3333. Powołaj się na te ustalenia.
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              • kentaki
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2002.10
                                • 452

                                #60
                                Trzymam kciuki za projekt, aha i jeszcze zazdroszczę Wam dobrej zabawy przy montażu

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X