Ja bym raczej powiedział, że to nowy browar. Sprzęt tylko częściowo pochodzi z Kadyka. Postaram się przy okazji zajechać do Działdowa. Może czegoś się dowiem.
Ostatnia zmiana dokonana przez MLT; 2019-12-02, 08:58.
Tego nie wiadomo bo się tym nigdzie nie chwalą. Na etykietach jest tylko napisane "wyprodukowano w Polsce dla Browar Sasinia...". Więc skoro wyprodukowano dla nich to nie u nich
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
Comment