Zaw. alk. 7,7%
W składzie między innymi syrop glukozowy, kukurydza, do barwienia dodatkowo karmel amoniakalny...
Aromat - syropowo - karmelowy
Piana - dość wysoka, beżowa, średnia trwałość, zostawia kożuszek
Barwa - b. ciemny brąz, prawie czarny, pod światło dodatkowo tony mahoniowe
Wysycenie - średnie, podszczypuje
Smak - mocniej palony karmel, nieco likierowate, ciut czekolady, wyczuwalna karmelowa słodycz, skontrowana lekką paloną goryczką, alkohol ciut rozgrzewa
Treściwość - pełne piwo
Nie przypomina w smaku stouta, nie wiem czy to górna fermentacja, syropowate mocne ciemne piwo, trochę przypomina portery bałtyckie i jako takie jest przyswajalne w konsumpcji, ale generalnie wyraźnie czuć syropowato-słodkawe dodatki niesłodowe, co powoduje że nie jest to produkt wysokich lotów, a bardziej jakaś nieokreślona imitacja stylu.
W składzie między innymi syrop glukozowy, kukurydza, do barwienia dodatkowo karmel amoniakalny...
Aromat - syropowo - karmelowy
Piana - dość wysoka, beżowa, średnia trwałość, zostawia kożuszek
Barwa - b. ciemny brąz, prawie czarny, pod światło dodatkowo tony mahoniowe
Wysycenie - średnie, podszczypuje
Smak - mocniej palony karmel, nieco likierowate, ciut czekolady, wyczuwalna karmelowa słodycz, skontrowana lekką paloną goryczką, alkohol ciut rozgrzewa
Treściwość - pełne piwo
Nie przypomina w smaku stouta, nie wiem czy to górna fermentacja, syropowate mocne ciemne piwo, trochę przypomina portery bałtyckie i jako takie jest przyswajalne w konsumpcji, ale generalnie wyraźnie czuć syropowato-słodkawe dodatki niesłodowe, co powoduje że nie jest to produkt wysokich lotów, a bardziej jakaś nieokreślona imitacja stylu.
Comment