Piwo gotowe do oceny
Lublin, Pszeniczne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno żółty, piwo mocno mętne. [4.5]
Piana: Bielutka, bardzo gęsta z nielicznymi większymi oczkami na powierzchni i przy ściankach. Zostawia kręgi na szkle po każdym łyku, gruby kożuch trzyma się na powierzchni. [4.5]
Zapach: Pachnie podkwaśniałym kompotem mirabelkowym z dodatkiem banana. [2]
Smak: Tu podobnie - jest kwas, może nie jak w sourach ale zawsze. Owocowość spora, mocno wytrawna, jabłkowo-mirabelkowa, banan odrobinę słodszy, ciut reguluje kwas ale nie ma go dużo. W tle występuje trochę charakterystycznej pszenicznej słodowości, jednak kwaśność przebija się do przodu. Coś tu poszło nie tak. [2.5]
Wysycenie: Wysokie, zapewnione bekanko co chwila No ale ze to pszenica można nieznacznie przymknąć oko. [3]
Opakowanie: Zwykła najtańsza szklanka do piwa z marketu ( mieli firmowe do pszenicy!), po podkładkę nie poszedłem do baru to nie dostałem. Żenada jak na browar restauracyjny w środku starówki. [1.5]
Uwagi: Próbowane 15.08.2017 na miejscu w browarze, 9 zł/0,5 l.
Z początku myślałem, że przykwasiło się w kegu, jednak później dowiedziałem się że leją prosto z tanków. Z tego wnioskuję, że wadliwa warka.
Moja ocena: [2.6]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-żółtre-mętne [4]
Piana: biała, drobna, dość dobrze się trzyma do końca, opada powoli, zostawia na szkle nieduże refleksy [3.5]
Zapach: lekki, słodowo-bananowy [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, słodowość, goryczka minimalna, bananowe nuty dobrze wyczuwalne, trochę chlebowości, dobry finisz słodowy [4]
Wysycenie: trochę za duże [4.5]
Opakowanie: etykieta dość prosta, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Fajna, smaczna (choć tyłka nie urywa) klasyczna pszenica
Moja ocena: [3.8]Last edited by becik; 2018-04-09, 21:31.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment