Kolor: Delikatna mgiełka, klasyczny kolor piwa jasnego. [4.5] Piana: Tu zawód, tworzy się słaby i dziurawy kożuszek. [3] Zapach: Bardzo przyjemne cytrusy od chmieli. [5] Smak: Pyszne, bardziej klasyczne (wbrew nazwie american), wyraźnie ale przyjemnie goryczkowe. Goryczka pozostaje jako przyjemne wrażenie. Po każdym łyku jeszcze większa ochota na następny. [5] Wysycenie: Bardzo dobrze się układa na żołądku i dobrze wchodzi. [5] Opakowanie: Ot etykieta [3.5] Uwagi: Bardzo dobre, wręcz pyszne piwo o przyjemnym aromacie i niestety słabej pianie.
Chmiele - Amarillo, Citra i Falconers Flight (będący krzyżówką amerykańskich chmieli)
Aromat - trochę cytrusów, ale też trochę innych nut chmielowych
Piana - dość niska, ale w sumie i dość trwałą
Barwa - zmętniona ciemniejsza słomka
Wysycenie - wysokie, zdecydowanie mocno musuje
Smak - lekkie i dość neutralne tony słodowe, cytrusy, przyjemna nie przegięta acz wyraźna goryczka, z umiarkowanie długim finiszem. Generalnie odpowiednia wytrawność pilsowa
Treściwość - umiarkowana pełnia
Może nie jestem tam zachwycony jak Zythum tym piwem, ale jest to produkt który zachowując rewolucyjny charakter posiada zarazem klasyczną łatwość wprowadzania do organizmu. Takie atuty są przeważające
Pinta z bardzo klasyczną propozycją na kwiecień czyli pils na niemieckich chmielech. No i na starcie ulubiony niemiecki chmiel polskich piwowarów - Magnum, niestety. Jest też Hallertau Mittelfruch, na szczęście.
Ekstr. 12%
Alk. 5,5% - stosunkowo wysokie odfermentowanie ...
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...
Comment