Z pomocą wielu prowodyrów - m.in. Piwowara, Darka99 i Brzeczki jakoś się zaczęła moja nieszczęsna kolekcja butli opolskich i w tym momencie posiadam 6 sztuk, z czego jedna jest hurtowniana a druga jeszcze nie została zakwalifikowana gdziekolwiek Nie jest tego za wiele więc wymienię co posiadam obecnie:
1) Oppelner Aktienbrauerei - błękitnozielona korkowana
2) Oppelner Aktienbrauerei - brązowa z kabłąkiem
3) Konietzko Dampfbrauerei - błękitnociemnozielona korkowana
4) Konietzko Dampfbrauerei - jasnobłękitnozielona korkowana
5) W. Birghan - brązowa z kabłąkiem, hurtowniana
6) GEG -Gastwirte Einkaufs-Genossenschafts EGMBH - przezroczysta z kabłąkiem
jak czas pozwoli w odpowiednim miejscu zameszczę zdjęcia.
moje zapędy kolekcjonerskie są takie aby zbierać butle z browarów/hurtowni/rozlewni dawnego Opola.
Interesują mnie także inne kolektybilia z Opola - ale zadowolę się tu zdjęciami/kopiami/skanami/etc.
jeśli ktoś dotrze do oferentów wyżej wymienionych kolektybiliów lub znajdzie jakieś ciekawe znaleziska z Opola - proszę o informacje
śledzę tu i ówdzie Allegro i inne rynki, ale na razie idzie mi to marnie, więc pomoc mile widziana
Ostatnie nabytki (Birghan & Konietzko) zawdzięczam poniekąd Krzysztofowi W. z Krakowa - wypatrzył je dla mnie na jesiennej giełdzie tyskiej...
1) Oppelner Aktienbrauerei - błękitnozielona korkowana
2) Oppelner Aktienbrauerei - brązowa z kabłąkiem
3) Konietzko Dampfbrauerei - błękitnociemnozielona korkowana
4) Konietzko Dampfbrauerei - jasnobłękitnozielona korkowana
5) W. Birghan - brązowa z kabłąkiem, hurtowniana
6) GEG -Gastwirte Einkaufs-Genossenschafts EGMBH - przezroczysta z kabłąkiem
jak czas pozwoli w odpowiednim miejscu zameszczę zdjęcia.
moje zapędy kolekcjonerskie są takie aby zbierać butle z browarów/hurtowni/rozlewni dawnego Opola.
Interesują mnie także inne kolektybilia z Opola - ale zadowolę się tu zdjęciami/kopiami/skanami/etc.
jeśli ktoś dotrze do oferentów wyżej wymienionych kolektybiliów lub znajdzie jakieś ciekawe znaleziska z Opola - proszę o informacje
śledzę tu i ówdzie Allegro i inne rynki, ale na razie idzie mi to marnie, więc pomoc mile widziana
Ostatnie nabytki (Birghan & Konietzko) zawdzięczam poniekąd Krzysztofowi W. z Krakowa - wypatrzył je dla mnie na jesiennej giełdzie tyskiej...
Comment