Piwo gotowe do oceny
Reden, Ciemne
Collapse
X
-
Reden, Ciemne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnorubinowy, mętny. W sam raz dla ciemniaka z restauracji . [4.5]
Piana: Słaba, beżowa, nietrwała - być może to wina tygodniowego "leżakowania" w plastiku po pieczołowitym nalaniu w browarze...? [2]
Zapach: Słód palony, lekkie suszone owoce, ślad karmelowy - trochę kojarzy mi się z koźlakiem, fajny... [4.5]
Smak: Nie jest to piwo słodkie . Jest goryczka w stylu orzechów włoskich, delikatny słód palony z lekkim akcentem karmelowym - piwo lekkie, do picia, ale nie wodniste... [4]
Wysycenie: Niewysokie, w sam raz dla takiego piwa. [4]
Opakowanie: Uprzejmie nalane do plastiku po mineralce - gdybym pił na miejscu, pewnie byłby firmowy kufel i wafelek. Mam nadzieję, że za jakiś czas pojawi się opcja "na wynos". [3.5]
Uwagi: Fajny, lekki, sesyjny wręcz ciemniak. Byłoby świetnie degustować go na zlocie... (a le i tak będzie odwołany ).
Moja ocena: [3.975]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzilekkie suszone owoce,
Comment
-
-
Pity na zlocie smakował bardzo dobrze. Czekamy na dodatek słodów wędzonych
P.S. Kloss, jak widzę, szkło bez bąblówVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziP.S. Kloss, jak widzę, szkło bez bąblów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziPity na zlocie smakował bardzo dobrze.
Comment
-
-
Kolor - ciemny bursztyn przechodzący w rubin, mętny
Piana - dosyć wysoka, beżowa, szybko opadająca pozostawiając niewielki kożuszek, lekko oblepia szkło
Zapach - słodowy z aromatem karmelowym oraz owocowym, wyczuwalny lekki kwaskowy zapaszek, który szybko ulatuje i odsłania nuty palone
Smak - przede wszystkim wyczuwalne słody palone, które dobrze się komponują z chmielowymi posmakami, drugi plan to lekki posmak chlebowy, goryczka średnia
Wysycenie - średnio-wysokie
Opakowanie - ładna etykieta ze starym zdjęciem hotelu Graf Reden (taki widnieje podpis zdjęcia), kolory trochę zbyt ciemne przez co niektóre litery na etykiecie mniej czytelne. Na etykiecie również zawarty jest krótki opis piwa, podstawowy skład, ekstrakt, zaw. alk. Kapsel czarny goły. Data spożycia pisana ręcznie.
Uwagi - Pite z butelki. Całkiem dobre piwko, dobrze zbalansowane. Wytrawne ze średnio-wysoką treściwością.
Warka do 2.10.2013
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi[tylko się nie śmiać] A kiedy był podpięty? Bo nie pamiętam czy piłem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi[tylko się nie śmiać] A kiedy był podpięty? Bo nie pamiętam czy piłem...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKurde... ...w sumie... ...jakoś... nie kojarzę...
Edycja limitowana, tylko dla tych co jeszcze kontaktowali
Ja się nie załapałem
Comment
-
Comment