Ja mam wniosek racjonalizatorski: podzielić ten temat na poszczególne koncerny.
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Wg najnowszych doniesień kody przedstawiają się następująco. Trzeba jednak mieć świadomość, że w przypadku Grupy Żywiec nie jest to na 100% pewna informacja. Na czerwono zmiany.
GŻ:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Warka (p)
L - Warka (b)
N - ? Leżajsk / Warka (p)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - Leżajsk (p)
T - Żywiec (p)
V - Warka (b)
Z - Elbląg (b)
CP: [cyfra po L]:
1 - Szczecin
2 - Sierpc
3 - Okocim
KP: (pierwsza cyfra z sześciu pod datą):
1 - Tychy
2 - Poznań
3 - Białystok
(p) - puszka
(b) - butelkaLast edited by Pendragon; 2014-02-13, 10:46.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No to cykam fotkę fonem do archiwum, aby zawsze mieć to pod ręką :]
Comment
-
-
Długas, mały offtop, zamień ] na )Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
No to teraz czas rozpocząć badania nad etykietami browarów Van Pura.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Czemu ] jest be ?
Zawsze lubiłem być inny niż większość :]
ups
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to teraz czas rozpocząć badania nad etykietami browarów Van Pura.Last edited by dlugas; 2014-02-13, 11:01.
Comment
-
-
Może Ty? Żywca schowaj do piwnicy, zrób miejsce w lodówceVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Żywca i inne czarne nie chowam do piwny, bo drzwi liche i widać przez nie wszystko.
No i trzeba by było zjeżdżać do niej jakby naszła ochota.
A tak jest 20 piw pod ręką i zajebiaszczy problem, które wypić.
7 szpilek z 09.02.2014 Ż.Porter trzymam już w szafce w kuchni, bo szuflada wymiękła i nie przyjmie więcej.
Muszę na wiosnę wzmocnić drzwi, skombinować fajne kartony, wyczyścić szafę w piwnicy sru do niej cały tej majdan.
BTW> "van pura" testowałem ostro rok temu i na razie mam dośćLast edited by dlugas; 2014-02-13, 11:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWg najnowszych doniesień kody przedstawiają się następująco. Trzeba jednak mieć świadomość, że w przypadku Grupy Żywiec nie jest to na 100% pewna informacja. Na czerwono zmiany.
GŻ:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Warka (p)
L - Warka (b)
N - ? Leżajsk / Warka (p)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - Leżajsk (p)
T - Żywiec (p)
V - Warka (b)
Z - Elbląg (b)
(p) - puszka
(b) - butelka
Powyższe można przyjąć z zastrzeżeniem ewentualnej możliwości demontażu całej linii technologicznej i jej dyslokacji z browaru do browaru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mastermind1 Wyświetlenie odpowiedziZgodnie z przyjętym schematem kodem z literą K powinny być oznaczane puszki z browaru w Leżajsku
Comment
-
-
I jeszcze jedna weryfikacja przedstawionego powyżej rezultatu analizy:
Br. Warka - 3,5 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Elbląg - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Leżajsk - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (1xbut., 2xpuszk).
Taki rozkład wydaje się adekwatny do zdolności produkcyjnych.
Br Żywiec - 5,5 mln hl (plus Bracki w Cieszynie) - pięć linii (3xbut., 2xpuszk)
Comment
-
-
Jako ten który założył wątek prawie 7 lat temu mając wtedy nikłe nadzieje że ktoś to tak pożądnie rozpracuje pragnę wam podziękować chłopaki (szczególnie Pendragonowi oraz Mastermindowi, nick zobowiązuje ) oraz wielu innym którzy dodają tutaj potrzebne informacje za super robotę jaką wykonaliście/wykonujecie porównywalną z pracą naszych kryptologów nad niemiecką Enigmą
Czy było by możliwe ustalenie od kiedy stosowane są te kody ? Tzn przynajmniej podanie najstarszych dat na nich widniejących. Chodzi mi o to że przed obecnie stosowanymi systemami kodyfikacji przynajmniej w niektórych koncernach (np w GŻ) kilka lat temu stosowano innego rodzaju zapisy (zapewnie związane z rozbudową linii, zmianą sprzętu lub obowiązującymi normami/wymogami) co sygnalizowałem np w poście 10. Ciekawe czy udało by się rozpracować również i tamte zapisy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to teraz czas rozpocząć badania nad etykietami browarów Van Pura.
Comment
-
Comment