Schnitzer Bräu, German Hirse Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Schnitzer Bräu, German Hirse Premium

Butelka 0,33 litra, alkohol 5 %, eks. brak, kapsel firmowy, piwo bez glutenowe
    Kolor - żółty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - lekko pszeniczne-zbożowe
    Gaz - ok
    Smak - wyraźne nuty zbożowe, lekki chmiel, mocne drożdże, średnia słodycz, lekka goryczka
    Niesmaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 5165 - moje 2529 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Piwo dostępne jest już od jakiegoś czasu w sieci sklepów Arhelan.
      Cena to 9.99 zł za butelkę 0.33l.
      Etykieta i piana, jak na zdjęciu Sibarha.
      Kolor słomkowy. Idealnie klarowne.
      Piwo zawiera słód z prosa. Dla mnie to nowość.
      W zapachu nuty owocowe, truskawka, poziomka. Wyraźnie słodki zapach, przypomina niektóre lambiki. Wyraźne drożdże.
      W smaku dominuje słodycz. Jest też lekki, winny kwasek. Trochę zboża i minimalna goryczka.
      Piwo smakuje jak trochę rozwodnione Leffe Blonde.
      Może być, ale raczej rzadko będę po nie sięgał.
      Data do 13.05.14.

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Strona browaru podaje, że mieści się on w Offenburgu w Schwarzwaldzie i ma zajawkę na produkty "bio" i "glutenfrei" do tego stopnia, że w ich sklepie można kupić równiez takież makarony, pieczywo i inne takie.
        Generalnie, szacun. Tyle dobrego...
        Piwo jest bladozłote, buduje białą, drobną, całkiem wysoką lecz nietrwała pianę.
        Pachnie chmielowo-ziołowo z dalekim cukierkowym echem. W smaku porażka na całego - czułem rozpuszczone ziołowe cukierki, całkiem paskudne, o pół kroku od pawia... .
        Gaz średni, estetyczne opakowanie, aha - "Hirse" to proso - piwo jest warzone ze słodu prosowego , więc może stąd odpychający smak, a popisy, że piwo "bio" i "bez glutów" nie skłonią mnie do ponownej degustacji...

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Pierwszy raz, aby dopić piwo, dolałem soku, takiego z puszki ananasowej
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
            Pierwszy raz, aby dopić piwo, dolałem soku, takiego z puszki ananasowej
            Lojalnie ostrzegałem...

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
              Lojalnie ostrzegałem...
              Okazja była, 3 zyle za sztukę, 2 ety do kolekcji przybyły, poza tym forum nie znam na pamięć
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...