Założyłem się właśnie z żoną, że przez tydzień nie tknę piwa. Nagrodą ma być 5 Brew Dogów dostępnych w Galerii Piwa w Głogowie.
Proszę o wsparcie w trudnych dniach, które nadchodzą
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Założyłem się właśnie z żoną, że przez tydzień nie tknę piwa. Nagrodą ma być 5 Brew Dogów dostępnych w Galerii Piwa w Głogowie.
Proszę o wsparcie w trudnych dniach, które nadchodzą
Nagroda ma być dla ciebie czy dla żony?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dałem się nabrać. Czytając tytuł wątku myślałem, że każdy może wygrać- a tu okazuje się, że tylko dyczkin ma szansę.
Życzę powodzenia, ale jak mawia W.Osiatyński ( a on zna się na rzeczy ) każdy alkoholik jest w stanie nie pić miesiąc czy nawet pół roku. Problemem jest to jak namiętnie po tym okresie rzuci się na trunek. Tak więc ewentualna wygrana niczego nie dowodzi
Przeczytałem z ciekawości rozmowę Osiatyńskiego z Hołdysem O alkoholizmie i stwierdzam, że nie posiadam takiego doświadczenia jak Ci dwaj panowie.
Ten tydzień ma dowieść, że bez piwa można żyć, choć trudno to sobie wyobrazić
Na szczęście mam teraz nocki i trzeba będzie tylko szybko zasypiać
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Rozumiem, że trzeba wyznaczyć jakiś okres wstrzemięźliwości, ale czy tydzień to nie za mało?
Tak w ogóle to wyznaczanie sobie okresów wstrzemięźliwości (niezależnie od tego czy się ich dochowuje czy nie) to objaw alkoholizmu. Tylko kto by się tym przejmował
Tydzień abstynencji to jak pstryknięcie palcami. Daj mi namiar na swoją żonę, przekonam ją, żeby przedłużyła to do miesiąca, wtedy zobaczymy, czy umiesz wytrzymać bez piwa i co będzie, gdy po miesiącu się go wreszcie napijesz.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment