Piwo gotowe do oceny
Stary Browar Rzeszów, Stout
Collapse
X
-
Stary Browar Rzeszów, Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny i nieprzejrzysty, ładnie opalizujący - idealny dla stouta [5]
Piana: To co można było zaakceptować jeszcze w bitterze, tutaj jest nie do przyjęcia, piana smutna nikła i szybko zanika [2]
Zapach: Paloność i kawowość, lekka estrowość, aromat bardzo przyjemny w odbiorze [4.5]
Smak: Piwo zaskakująco treściwe, jak na niezbyt wysoki ekstrakt, jest delikatna słodowość, lekka kwaskowatość, posmaki kawowe, jest goryczka od palonych słodów [4.5]
Wysycenie: Troszkę zbyt wysokie jak na stouta [4]
Opakowanie: No i dlaczego ten sam kufel? [3]
Uwagi: Pierwsza recenzja Piwo bardzo przyjemne w odbiorze, a dla lubiących stouty i ogólnie ciemniejsze piwa - bardzo dobra alternatywa do kupowania Guinessa za dwa razy większe pieniążki w pobliskiej knajpie irlandzkiej
Moja ocena: [4.175]
-
-
Kolor: Czarny i nieprzejrzysty
Piana: miałem butelkę do której nalano piwo wprost z nalewaka, ale i tak była
Drobna i średnia. Mało obfita, lekko beżowa. Opadła do niewielkiego kożuszka, ale zdobiła szkło
Zapach: Paloność, lekki tytoń oraz gorzka czekolada
Smak: Po pierwszym łyku pomyślałem, lekko wodniste (ale nie aż w takich klimatach jak guinness) Z każdym kolejnym łykiem było coraz lepiej. Jest dość wyraźna paloność, czarna kawa, delikatna gładkość od owsa. Na finiszu przyjemnie kawowo kwaskowe. Im dalej w pokal tym smaczniej. Goryczka obecna (taka palono-czekoladowa 70%)
Wysycenie:tak jak w przypadku piany, trudno mi oceniać, ale to co miałem było w sam raz
Opakowanie: bączek/granat 0,33l. Etykieta w formie naklejki. podany pełny skład:woda, słód jęczmienny i owsiany, chmiel, drożdże.
Uwagi: Fota na dniach. Piwo smaczne, warte wydanych 8zł za taką malutką flaszkie. Myślę, że można je pić przez cały wieczór.
Zdecydowanie do powtórki.
Comment
-
-
Zapraszamy na pierwszą piwną premierę tego tygodnia!
Nasi Browarnicy specjalnie z okazji dnia św. Patryka uwarzyli nową partię pysznego Stouta Emotikon wink
Czarny kolor i gęsta kremowa piana to jego znaki rozpoznawcze.
W smaku wyczujemy palone i czekoladowe aromaty pochodzące z palonego jęczmienia. Aromaty chmielowe są zepchnięte na dalszy plan. W zapachu wyczuwamy natomiast: kawę zbożową, czekoladę i śmietanę.
Piana jest gęsta i ma konsystencję bitej śmietany. Piwo jest bardzo treściwe w smaku przypominając owsiankę. Wykazuje także niskie nagazowanie.
Zawartość ekstraktu 14 st Plato, zaw. alkoholu ok. 5,7%
Comment
-
Comment