Artezan, Fafik

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Artezan, Fafik

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Słomka, mętny. [4]
    Piana: Śnieżnobiała. Po nalaniu drobna i całkiem obfita ale szybko strzępieje. Pozostawia ładne ślady na szkle. Warstwa zostaje do końca, łatwo ją wzbudzić. [4.5]
    Zapach: Pierwszy rzut - wędzonka. Drugi - cytrusy. W końcu trzeci - siarka. Niestety. [3.5]
    Smak: Połączenie wędzonki, goryczki i rześkiego cytrusa. Mocniej zaznaczone są wędzonka i lekko zalegająca goryczka ale delikatna rześka kwaskowość próbuje to kontrować. Nie obraziłbym się na większą cytrusowość. [4]
    Wysycenie: Dość wysokie. [5]
    Opakowanie: Klasyczne dla linii 'Projekty Artezana'. No i plus za najdłuższą podnazwę: Apple-Beech Wood Smoked Wheat Ale Single Hop Motueka [4.5]
    Uwagi: Gdyby nie siarka w aromacie byłoby całkiem fajnie.

    Moja ocena: [3.95]
    Attached Files
    Last edited by docent; 2014-08-21, 11:23.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Wędzonka delikatna, ale jednak wyraźna, ładne cytrusy. Do tego nieprzyjemna wada, Docent mówi że to siarka, ale ja się nie znam, dla mnie to mydło (może siarkowe?).

      Było męczące.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      Przetwarzanie...
      X