Piwo gotowe do oceny
Perła - Lublin, Perła Porter Bałtycki
Collapse
X
-
Perła - Lublin, Perła Porter Bałtycki
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Billboard z reklamą już widziałem, w sklepie jeszcze nie :/
-
-
Trochę mam katar i nie czuję wszystkiego ale jedno jest pewne że raczej ten porter jest karmelowo-czekoladowy ,chmiel wyczuwalny w tle. Piana obfita i trzeba uważać przy nalewaniu i jakiś czas utrzymuje się .Wysycenie bardzo przyjemne w normie, butelka 033 niezwrotna ,podobnie jak kożlak czy mały Zwierzyniec. Cena około 3.5 - 3.9 zł
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ro-ot Wyświetlenie odpowiedziPotwierdzam, że porter jest jednak słodki. Najzwyczajniej w świecie mi nie smakuje. Do czołówki daleka droga. Na plus pojemność - 330 ml.
No chyba że na zasadzie "Ufff, nareszcie się skończyło!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, piwo jest prawie czarne. Pod światłem widać lekkie, rubinowe prześwity. [4.5]
Piana: Jasnobrązowa, bardzo trwała, gęsta. Byłoby idealnie, gdyby nie słaby osad na szkle. [4.5]
Zapach: Niezbyt intensywny, alkoholowo-owocowy. Jest trochę czekolady i kawy. Skromnie. [3]
Smak: Niestety alkohol na pierwszym planie. Później szczypta karmelu i suszonych śliwek. Słodyczy nie dużo, a goryczka raczej alkoholowa niż z palonych słodów, czy chmielu. [3]
Wysycenie: Wolałbym trochę mniejsze. [3]
Opakowanie: Butelka 0.33 l i firmowy kapsel. Na minus brak pełnego składu, podano za to chmiele. Bardzo skromna etykieta. [3.5]
Uwagi: Za dużo alkoholu, ale po dwóch latach może być dobrze. Piwo ma datę do 04.12.2015.
Moja ocena: [3.25]
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny brąz, nieprzejrzysty. [5]
Piana: niewielka, drobno i średnio pęcherzykowa, niezbyt trwała. [2.5]
Zapach: mało intensywny, owoce, alkohol i karmel. [3]
Smak: słodkawy, ze średnią niezbyt przyjemną goryczką. Alkohol mocno wyczuwalny, poza tym lekki karmel i suszone owoce. [3]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: prosta, taka sobie etykieta, kapsel z nazwą piwa, jest kontra i krawatka, mało informacji [3.5]
Uwagi: Zakupione za 3,40zł, warka do 08.12.2015r.
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
Comment