Piwo gotowe do oceny
Witnica, Lubuskie WITbier
Collapse
X
-
Witnica, Lubuskie WITbier
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Witbier wg receptury piwowara domowego Piotra Kowalskiego, zwycięzcy I Lubuskiego Konkursu Piw Domowych.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika masaccio Wyświetlenie odpowiedziKtokolwiek widział ktokolwiek wie? Gdzie jest dostępne to piwo?
oraz pod adresami w stopce
www.piwonia.piwazdusza.pl
facebook.com/Piwonia.Piwa.z.dusza
ul. Belgradzka 48 lok. U3, Warszawa
czynne: pon-czw 13-20, pią-sob 11-22, niedziela 14-20
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, zmętniony. [4]
Piana: Dość obfita, drobnopęcherzykowa, w miarę trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: są wyczuwalne aromaty charakterystyczne dla wita, cytrusy, kolendra, nie są jednak one jakoś bardzo intensywne, są również typowe belgijskie aromaty, fenole, przyprawy, dają się wyczuć również akcenty słodowe oraz delikatna siarka. [3]
Smak: dość pełne, z wita głównie wyczuwalne cytrusy, kolendra już w mniejszym stopniu, przyjemna delikatna kwaskowość, tak jak w aromacie jest sporo belgi, goryczka wyraźna, w kierunku wysokiej jak na styl, o charakterze przyprawowym. [3]
Wysycenie: średnie w kierunku wysokiego. [4.5]
Opakowanie: grafika nie w stylu browaru, ale całkiem niezła, plus za skład oraz podanie informacji o konkursie, autorze receptury. [4]
Uwagi: warka do 18.10.2015.
Moja ocena: [3.275]Last edited by rafael52; 2015-07-01, 23:09.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne lekko wpadające w pomarańcz. Zamglone. [4.5]
Piana: Bardzo ładna, zbudowana z drobnych pęcherzyków jedynie mogłaby być trochę trwalsza. [4.5]
Zapach: Piwo prawie bez zapachu. Kolendry i pomarańczy brak. Delikatny zapach jakichś chemikaliów, którego nie jestem w stanie zidentyfikować. [2.5]
Smak: Mdłe, brak kolendry i pomarańczy, nie jest orzeźwiające. Goryczka łodygowa nieprzyjemna. [3]
Wysycenie: Dobre, odpowiednie do stylu [4.5]
Opakowanie: Bez polotu, ale przyzwoite [4]
Uwagi: Piwo pozbawione charakteru. Ciekawe jak się ono ma do tego piwa, które wygrało konkurs.
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, mętne. [4]
Piana: Piana słaba, nawet intensywnie produkowana, szybko spadła. Na szkle żadnego śladu. Kiepsko. [2.5]
Zapach: Wyczuwalna kolendra, czuć jakieś cytrusy, choć bez szału. [3.5]
Smak: Czuć kolendrę, ale w smaku już dają znać o sobie dodatki curacao i skórka pomarańczowa. Smakuje nieźle. Goryczka niska. Lekka kwaskowatość, wynikająca zapewne z dodatku skórki cytrynowej. Smaczne. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie bardzo dobrze [4.5]
Opakowanie: Etykieta bez jakichś fajerwerków, ale ok. Sporo informacji dotyczących zarówno receptury (zwycięzcy I Lubuskiego Konkursu Piw Domowych), jak składu i stylu. [4]
Uwagi: Piwo niefiltrowane, pasteryzowane. 12 Blg, 5% alk.
Data ważności 18.10.2015.
Ciekawostka na etykiecie - Limitowany rozlew, tylko 13333 butelek
Uwarzone wg. receptury Piotra Kowalskiego. Ogólnie - smaczne, pijalne.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
Comment