Wczoraj, tj w sobotę 14 kwietnia, rozpoczął się nowy etap w historii tego wiekowego już sopockiego lokalu. Otóż w lokalu zamontowano... 26 nalewaków! Ale nie ma tak łatwo, na wstępie czynnych było może połowę. Spisu piw dokonał abernacka, jego pytajcie, ja zapamiętałem Ciechana (Wyborny i Miodowy), Fortunę (Pilsner, Złoty Smok i chyba Czarna), Ambery, Guinness, Tucher... Całość podzielona na 2 bary, na głownym doliczyłem się 22 kranów, zatem na drugim powinno być 4, być może jeden w tę lub w tamtą. Za Miłosława Pilsnera zapłaciłem 8 zł. Byłoby ciekawie, ba wręcz rewolucyjnie (i pewnie inspirująco dla innych trójmiejskich knajp), ale póki co to jest falstart. Niby to pub, niby restauracja, nie mogą się zdecydować, skutkiem czego brak klimatu i warunków - siedzieliśmy na jakiś pufach.
Mam nadzieję, że wkrótce ktoś podejmie temat i stworzy bardziej klimatyczne miejsce, niekoniecznie z taką liczbą nalewaków, ale za to z lepszą ceną i asortymentem.
Czynne (?)
pon-pt. 12-24, sob-ndz: 10-24
facebook
Mam nadzieję, że wkrótce ktoś podejmie temat i stworzy bardziej klimatyczne miejsce, niekoniecznie z taką liczbą nalewaków, ale za to z lepszą ceną i asortymentem.
Czynne (?)
pon-pt. 12-24, sob-ndz: 10-24
Comment