Zakończyłem głosowanie i oznajmiam (po raz drugi) że największe bogactwo jest w kategorii Piwa jasne górnej fermentacji - pow. 13°BLG.
Największa posucha jest w kategorii Piwa ciemne górnej fermentacji - do 13°BLG
Nie wspominam tu o piwach smakowych, miodowych bo te rzadko piję.
To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Spotkanie z Krzysztofem Żurawskim pivaria książki "Piwo w Szczecinie do roku 1945" odbędzie się w 9.11. (czwartek) w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie, ul. Podgórna 15/16 o godz. 17.
Comment