Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yassmen
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2013 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Grand Prix z Ciechana jak żadne piwo zasłużyło na zwycięstwo i oby utrzymało poziom"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw Wyświetlenie odpowiedziA ja chybiłem prawie wszystko a i tak jestem zadowolony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedziTegoroczne warki IA były jakościowo i smakowo tak przednie, że GP AIPA smakowała jak to, co zostało w kadzi po IA.
Ja mam zgoła odmienne odczucia co do popłuczyn ,IA niczym poza przesadnym nachmieleniem niczym się nie wyróżniło i pozostaje daleko w tyle nie tylko za GP AIPA ale i za AIPA z Kormorana
Dziwi mnie tak duża ilość miejsc dla Pracowni Piwa, piłem ich większość piw, najwyższa ocena to dobre, żadnego na bardzo dobre i osobiście nie oddałem na nich ani jednego głosu.
Zamerykanizowaliśmy się, klasyczne, świetne portery bałtyckie przegrały z nachmieloną wersją, wstydGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Becik - jest moda, są głosy. Ale mody przemijają. Mnie też zdziwiła obsuwa Łódzkiego i Cieszyńskiego bo w smaku na pewno obsuwy nie było."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Bardzo łatwo było wytypować pierwszą trójkę najlepszych piw. U mnie kolejność była inna, imperator na 1wszym, a ciechan na 3cim (trochę sprawę pogorszyła 2ga warka). Pacific, mimo że z pierwszej połowy zachwycił.
Dziwi mnie trochę ogólna ocena Artezana (5miejsce), który wg mnie jest najrówniejszym browarem wśród najmniejszych, a którego jestem ogromnym fanem .
Spory przegrany - Olimp. Bardzo kibicuje chłopakom, ale ich piwa są bardzo przeciętne.
No i Ursa - Royzbawiony był genialną pszenicą, szkoda, że to oprócz deszczu w cisnej, ostatnie pijalne ich piwo.
Comment
-
-
Artezan ma pod górkę - Warszawa wypija wszystko. Reszta kraju musi się obejść opisami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziArtezan ma pod górkę - Warszawa wypija wszystko. Reszta kraju musi się obejść opisami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedzia ciechan na 3cim (trochę sprawę pogorszyła 2ga warka).
Pijąc po raz pierwszy GP od razu poczułem i powiedziałem że to pewnie będzie piwo roku.
Gratulacje dla Ciechana i oczywiście dla CzesławaLP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedziNo ale konkurs byl zdaje sie na nalepsze piwo 2013 prawda?
Pijąc po raz pierwszy GP od razu poczułem i powiedziałem że to pewnie będzie piwo roku.
Gratulacje dla Ciechana i oczywiście dla Czesława
Tak czy siak - najlepsza AIPA w zeszłym roku, i to jeszcze browaru o większym zasięgu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZamerykanizowaliśmy się, klasyczne, świetne portery bałtyckie przegrały z nachmieloną wersją, wstydLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziGrand Prix z Ciechana jak żadne piwo zasłużyło na zwycięstwo i oby utrzymało poziomVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZamerykanizowaliśmy się, klasyczne, świetne portery bałtyckie przegrały z nachmieloną wersją, wstyd
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedziNie ma co się wstydzić swojego gustu bo de gustibus... ale u mnie też Imperator nawet nie wskoczył na pudło bo dla mnie to nie jest porter bałtycki tylko amerykańska wariacja na temat portera bałtyckiego, względnie porter amerykańsko-bałtycki Lubię goryczkę, więc uważam że to dobre piwo, tylko niezgodne ze stylem.Last edited by wrednyhawran; 2014-02-09, 23:56.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment