Wąsosz 9 powinien być w lagerach do 13 Blg, a nie w górniakach.
Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziWąsosz 9 powinien być w lagerach do 13 Blg, a nie w górniakach.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziTu już totalna pomyłka z mojej strony .Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Poprawię jeszcze te nieszczęścia, szkoda że te znaleziska nie wypłynęły wcześniej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Co roku tak jest.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tak samo, jak z Braniewa są dostępne Barkasy i Batory... Nie wyłapane w czas.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pytanie o kwestie techniczna, czy ten mnoznik 2.75 to jest suma poszczegolnych 0.20 i 0.50 za wszystkie lata oceniania plus premium 0.25?
Bo jesli tak to powinno byc w sumie 2.95
"Podstawowy mnożnik dla każdego głosującego = 1.00.
> 5 ocen w 2003 = +0.20;
> 5 ocen w 2004 = +0.20;
> 5 ocen w 2005 = +0.20;
> 5 ocen w 2006 = +0.20;
> 5 ocen w 2007 = +0.20;
> 5 ocen w 2008 = +0.20;
> 5 ocen w 2009 = +0.20;
> 5 ocen w 2010 = +0.20;
> 5 ocen w 2011 = +0.20;
> 5 ocen w 2012 = +0.20;
> 5 ocen w 2013 = +0.20;
> 9 ocen w 2014 = +0.50;
(do tych celów liczą się także oceny piw z browarów już nie istniejących)
i symbolicznie Premium Użytkownik = +0.25;
Maksymalny mnożnik = 1+2,75. "5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziPytanie o kwestie techniczna, czy ten mnoznik 2.75 to jest suma poszczegolnych 0.20 i 0.50 za wszystkie lata oceniania plus premium 0.25?
> 5 ocen w 2003 = +0.20;
> 5 ocen w 2004 = +0.20;
> 5 ocen w 2005 = +0.20;
> 5 ocen w 2006 = +0.20;
> 5 ocen w 2007 = +0.20;
> 5 ocen w 2008 = +0.20;
> 5 ocen w 2009 = +0.20;
> 5 ocen w 2010 = +0.20;
> 5 ocen w 2011 = +0.20;
> 5 ocen w 2012 = +0.20;
> 5 ocen w 2013 = +0.20;
> 9 ocen w 2014 = +0.50;
Maksymalny mnożnik = 1+2,75. "
BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziTak sobie myślę: zarejestrowałeś się w roku 2004, a więc nie mogłeś ocenić żadnego piwa w 2003 roku. Zatem nie masz +0,20 za 5 ocen w 2003. Jak policzysz od 2004 i dodasz 0,25 za PU to wyjdzie 2,75, a więc tyle ile masz. Right?
BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziPytanie o kwestie techniczna, czy ten mnoznik 2.75 to jest suma poszczegolnych 0.20 i 0.50 za wszystkie lata oceniania plus premium 0.25?
> 5 ocen w 2003 = +0.20;
> 5 ocen w 2004 = +0.20;
> 5 ocen w 2005 = +0.20;
> 5 ocen w 2006 = +0.20;
> 5 ocen w 2007 = +0.20;
> 5 ocen w 2008 = +0.20;
> 5 ocen w 2009 = +0.20;
> 5 ocen w 2010 = +0.20;
> 5 ocen w 2011 = +0.20;
> 5 ocen w 2012 = +0.20;
> 5 ocen w 2013 = +0.20;
> 9 ocen w 2014 = +0.50;
Maksymalny mnożnik = 1+2,75. "- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
i symbolicznie Premium Użytkownik = +0.25;5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedziŻytorillo miało debiut na Poznańskich Targach Piwnych w listopadzie 2013, a jest na liście debiutów 2014.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziPrzy ciechanowskich porterach Grudniowy 2014 ma zamieniony pozycjami ekstrakt i alkohol.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baxxxio Wyświetlenie odpowiedziPracownia piwa "Like on neck" zostala zastapiona "like on nick" ktory procz nazwy rozni sie tez parametrami.
http://www.ratebeer.com/beer/pracown...n-nick/246847/
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedziBosman jest zdublowany. Raz jako Bosman-full, raz jako Okocim-BosmanFull
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziOstrygowe stouty z Bednary oraz Piwnego Podziemia powinny być traktowane jednakowo - teraz Oyster Kiss z PP jest w "Piwa ciemne górnej fermentacji - do 13°BLG (71)" a Osteroida w "Piwa specjalne (81)".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJaaaacieeee. Nie wiem czy poprzednio też było tak ciężko? Ten plebiscyt to po prostu harówa a ten cholerny mnożnik zobowiązuje do poważnego potraktowania tematu...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aardvark Wyświetlenie odpowiedziSulimar - Valkiria jest w specjalnych, a bliźniaczy Rebel Kolendra w witach.
3x Kormoran Ciemny - 2 razy w ciemnych lagerach do 13 i raz w aromatyzowanych
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aardvark Wyświetlenie odpowiedziJeszcze kilka
Pracownia Piwa - Smoked Cracow by Sunrise - nie powinno być w w wędzonych a nie jasnych górniakach do 13°? (inne Smoked Cracowy są w wędzonkach)
Do usunięcia (chyba że o czymś nie wiem) stare Braniewa: w lagerach do 13° Batory i Barkas, w lagerach ponad 13° - Barkas Mocne.
Pracownia Piwa - Wheat Wine Hey Now i Triple Hey Now - są w pszenicach do 13°, a mają 25° i 21°.
Podobnie Zarzecze [Birbant] White AIPA, 15,5°, też w pszenicach do 13°.
T.E.A. Time Black prince - jest w porterach dolniakach, a to ponoć górniak (porter angielski).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKreta nie było na rynku w 2014 r. Można go usunąć. Podobnie z Sępem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yassmen Wyświetlenie odpowiedziW piwach specjalnych zdublowany jest Szczun - mimo takich samych parametrów - jest z Bartka i Wąsosza.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA co na liście robi Słodowy Dwór? Warzenie było w styczniu 2015.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziWąsosz 9 powinien być w lagerach do 13 Blg, a nie w górniakach.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziWąsosz 15 też do poprawki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziJakim cudem znalazł się w rankingu Bosman Niepasteryzowany którego produkcję zakończono bodajże w 2012? Chyba że ktoś leżakował w piwnicy jak portera lub w jakimś sklepie w 2014 leżakował na półce (pułkownikował)???
Ok, zgłosiłem sie przez PW do osób które oddały głosy na ww. piwa , które zmieniły kategorię, gdyż konieczne było usunięcie tych pojedynczych głosów. Proszę o zerknięcie i ew. zagłosowanie ponowne w tych przypadkach.
-================================================
Dzięki i zachęcam oczywiście do oddawania głosów na same dobre piwa degustowane w 2014 r!Last edited by ART; 2015-02-09, 22:59.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment