Mam "komentarz, propozycję i pytanie" dot. plebiscytu. Kamil, gdzieś ty był między poprzednim plebiscytem a obecnym?!
Plebiscyt na Piwo Roku 2011 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Na ogół w Łodzi chociaż po drodze trochę mnie nosiło, dzwoniłem do Ciebie w Sylwka ale nie odbierałeś, widać już byłeś skuty moczymordoLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
No dobra, głosowanie skończone, można przerwać ciszę wyborczą, której i tak nie było.
Nie oddałem żadnego głosu na porter... Uświadomiłem sobie, że mało ich w tym roku piłem, wybór na siłę byłby bez sensu. Zacząłem się zastanawiać, skąd ten klops, i wyszło mi, że kiedyś porter był dla mnie jednym z głównych piw niejasnychpełnych, a w tym roku pojawiło się tyle różnych rzeczy do spróbowania, że zszedł na dalszy plan. Ceny też odegrały swoją rolę.
Na debiut roku wybrałem Lagerowe. Dziura ziejąca w segmencie goryczkowych piw do "codziennego" spożycia, szeroko dostępnych i w dobrej cenie, to dla mnie jeden z największych niedostatków polskiego rynku. Wygląda na to, że Lagerowe będzie w większości sklepów, w których jest Ciechan, a ten ma w Warszawie bardzo dobrą dystrybucję. Pewnie że chciałbym na co dzień pić ejle typu Atak Chmielu, ale nie za 7 zł.
Atak Chmielu wybrałem za to na piwo roku, bo jest to po prostu świetne piwo.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ave_piter Wyświetlenie odpowiedzikiedy będą wyniki plebiscytu???Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ave_piter Wyświetlenie odpowiedzikiedy będą wyniki plebiscytu???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNie oddałem żadnego głosu na porter...
Debiuty roku to dla mnie Pinta, a dokładnie Pszekoźlak, Atak Chmielu i Pierwsza Pomoc. Trudny wybór, bo próbowałem wszystkie z Pinty, co się dało też z kija, i wszystkie były bardzo zacne.
Lagerowe z Ciechanowa wg mnie pijalne ale troche za kwaśne (przynajmniej ta partia którą próbowałem), nawet jak na Zwickla który ma prawo być lekko kwaskowaty.Last edited by lzkamil; 2012-02-04, 20:37.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
-
Nie kłaść się
Mam nadzieję że w podsumowaniu nie trafiły się jakieś babole językowe:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Lagerowe to szatański pomiot, zdobyło 666 punktów!
Grand Imperial czwarty raz z rzędu porterem roku! Dość wysoka pozycja Ciechana Grudniowego, przyznać się kto go pił w 2011?
Debiut Roku i Piwo Roku bez niespodzianek, a przewaga miażdżąca. Za to słabo wypadł Grand Champion, przegrywając nawet z zeszłorocznym BPAB.
Mam nadzieję, że znakomity wynik PINTY Wesołych Świąt skłoni chłopaków do powtórzenia tego piwa, bo jest tego warteJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ha, zaskoczyła mnie chyba tylko nieobecność w pierwszej dziesiątce Ciemnego Gościszewa.
A reszta przewidywalna - w kategorii piw prawie nieobecnych na polskim rynku prym wiedzie Pinta (rugując tym samym browary restauracyjne); w kategorii piw najpopularniejszych wygrały browary, których dystrybucja jest najbardziej rozwinięta.
Zdziwiła mnie mniejsza liczba punktów zdobyta przez Browar na Jurze w porównaniu do Zamkowego. Tłumaczyłbym to tym, że ten pierwszy nie jest szeroko dostępny, a ten drugi zyskuje punkty przez warzenie Grand Championów.
Z pudeł zepchnięty został Czarnków. Ciekawy czy to w wyniku zmniejszenia punktów sprzedaży czy też większej konkurencji...
Cieszy wyraźny wzrost liczby głosujących. Co prawda imponująco wygląda to na razie tylko procentowo, ale świadczy o rozwoju forum i pozyskiwaniu nowych sekciarzy
Podsumowując - Pinta poważnie namieszała w plebiscycie, jednak hegemonem nie została (swoją szpilkę wcisnął Ciechanów ).Last edited by chemmobile; 2012-02-06, 07:40.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziCzarnków został zepchnięty chyba raczej przez obniżającą się jakość ich piw.
Oby Pinta dalej mieszała na rynku, bo reszcie browarów brakuje pomysłów.
Mnie zaskoczył brak w pierwszej dziesiątce pilznera z Fortuny i wysokie miejsce Lwówka Książęcego w najlepiej obsadzonej kategorii
No i obiecuję więcej PINTY w moim piwnym CVVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment