Mam "komentarz, propozycję i pytanie" dot. plebiscytu. Kamil, gdzieś ty był między poprzednim plebiscytem a obecnym?!
Plebiscyt na Piwo Roku 2011 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Na ogół w Łodzi chociaż po drodze trochę mnie nosiło, dzwoniłem do Ciebie w Sylwka ale nie odbierałeś, widać już byłeś skuty moczymordoLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
No dobra, głosowanie skończone, można przerwać ciszę wyborczą, której i tak nie było.
Nie oddałem żadnego głosu na porter... Uświadomiłem sobie, że mało ich w tym roku piłem, wybór na siłę byłby bez sensu. Zacząłem się zastanawiać, skąd ten klops, i wyszło mi, że kiedyś porter był dla mnie jednym z głównych piw niejasnychpełnych, a w tym roku pojawiło się tyle różnych rzeczy do spróbowania, że zszedł na dalszy plan. Ceny też odegrały swoją rolę.
Na debiut roku wybrałem Lagerowe. Dziura ziejąca w segmencie goryczkowych piw do "codziennego" spożycia, szeroko dostępnych i w dobrej cenie, to dla mnie jeden z największych niedostatków polskiego rynku. Wygląda na to, że Lagerowe będzie w większości sklepów, w których jest Ciechan, a ten ma w Warszawie bardzo dobrą dystrybucję. Pewnie że chciałbym na co dzień pić ejle typu Atak Chmielu, ale nie za 7 zł.
Atak Chmielu wybrałem za to na piwo roku, bo jest to po prostu świetne piwo.Comment
-
-
U mnie portery to podstawa diety, szczególnie teraz zimą, a najbardziej lubię się najeść porterem po biegowym treningu na mrozie. Dla mnie zdecydowana pierwsza trójka to Łódzki, Ciechanowski 22 i Warmiński, chociaż nad tą kolejnością się chwilę zastanowiłem. Łódzki Porter to niezmiennie moje piwo roku, bo to niedoceniony i zapomniany skarb, czarne złoto Ziemi Obiecanej
Debiuty roku to dla mnie Pinta, a dokładnie Pszekoźlak, Atak Chmielu i Pierwsza Pomoc. Trudny wybór, bo próbowałem wszystkie z Pinty, co się dało też z kija, i wszystkie były bardzo zacne.
Lagerowe z Ciechanowa wg mnie pijalne ale troche za kwaśne (przynajmniej ta partia którą próbowałem), nawet jak na Zwickla który ma prawo być lekko kwaskowaty.Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2012-02-04, 20:37.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
-
-
Nie kłaść się
Mam nadzieję że w podsumowaniu nie trafiły się jakieś babole językowe:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Lagerowe to szatański pomiot, zdobyło 666 punktów!
Grand Imperial czwarty raz z rzędu porterem roku! Dość wysoka pozycja Ciechana Grudniowego, przyznać się kto go pił w 2011?
Debiut Roku i Piwo Roku bez niespodzianek, a przewaga miażdżąca. Za to słabo wypadł Grand Champion, przegrywając nawet z zeszłorocznym BPAB.
Mam nadzieję, że znakomity wynik PINTY Wesołych Świąt skłoni chłopaków do powtórzenia tego piwa, bo jest tego warteJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Ha, zaskoczyła mnie chyba tylko nieobecność w pierwszej dziesiątce Ciemnego Gościszewa.
A reszta przewidywalna - w kategorii piw prawie nieobecnych na polskim rynku prym wiedzie Pinta (rugując tym samym browary restauracyjne); w kategorii piw najpopularniejszych wygrały browary, których dystrybucja jest najbardziej rozwinięta.
Zdziwiła mnie mniejsza liczba punktów zdobyta przez Browar na Jurze w porównaniu do Zamkowego. Tłumaczyłbym to tym, że ten pierwszy nie jest szeroko dostępny, a ten drugi zyskuje punkty przez warzenie Grand Championów.
Z pudeł zepchnięty został Czarnków. Ciekawy czy to w wyniku zmniejszenia punktów sprzedaży czy też większej konkurencji...
Cieszy wyraźny wzrost liczby głosujących. Co prawda imponująco wygląda to na razie tylko procentowo, ale świadczy o rozwoju forum i pozyskiwaniu nowych sekciarzy
Podsumowując - Pinta poważnie namieszała w plebiscycie, jednak hegemonem nie została (swoją szpilkę wcisnął Ciechanów).
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-02-06, 07:40.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
-
Oby Pinta dalej mieszała na rynku, bo reszcie browarów brakuje pomysłów.
Mnie zaskoczył brak w pierwszej dziesiątce pilznera z Fortuny i wysokie miejsce Lwówka Książęcego w najlepiej obsadzonej kategorii
No i obiecuję więcej PINTY w moim piwnym CVVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment