Masz rację, ale spadek poziomu jest w lagerach. Poza Lagerowym i Pierwszą Pomocą nic wartego uwagi. Jak dla mnie na trzecim miejscu mógłby być Żywiec lub Perła, jakościowo na pewno nie odstają od "Wybornych", jakie piłem w zeszłym roku. Ale ta sekta...
Plebiscyt na Piwo Roku 2011 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziZ czego chyba połowa w kategorii jasne pełne, z czego z kolei 95% nijakie lub nie nadające się do picia. Gdy otworzyłem tę kategorię, przeżyłem chwilowe załamanie motywacji. Coś jak przed szukaniem igły w stogu siana.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMasz rację, ale spadek poziomu jest w lagerach. Poza Lagerowym i Pierwszą Pomocą nic wartego uwagi.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Żałuję ogromnie, że Gościszewo Pils nie zostało zauważone w tym plebiscycie. Piwo naprawdę godne uwagi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziŻałuję ogromnie, że Gościszewo Pils nie zostało zauważone w tym plebiscycie. Piwo naprawdę godne uwagi.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziŻałuję ogromnie, że Gościszewo Pils nie zostało zauważone w tym plebiscycie. Piwo naprawdę godne uwagi.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Też głosowałem na Rycerza, przyznałem mu II miejsce w swojej kategorii. Ogólnie Gościszewo przez niewielką aktywność medialną, Facebookową itd wyraźnie straciło w tym plebiscycie. A szkoda bo i Rycerz to porządny lager i ich pszenica to bardzo dobry weizen, dla mnie najlepsza interpretacja butelkowa obok Ciechana. A i Naturalne niefiltrowane trzyma ostatnio niezły poziom.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziPorównując piwa z kategorii Debiut Roku 2010 i 2011, widzę zmiany na plus. Ciechanów w końcu wypuścił lagera z chmielem, pojawiło się trochę pszenic, o Pincie wspominać nie trzeba . Więc ja nie widzę obniżki poziomu.Last edited by Rzeszowiak; 2012-02-08, 17:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziWyjątki giną w zalewie marnych wyrobów. A sporo piw, które jeszcze rok/dwa lata temu było naprawde przyzwoitych, stoczyło się niemal do poziomu koncernówek. Przykłady: Brackie, Noteckie, Dawne, Mazowieckie, Ciechan Wyborny.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Bo tak jest taniej i łatwiej. Zapomnieli, że pozostali na rynku dlatego, że robili niszowy "elitarny" produkt. Wygląda na to, że zbudowali marketingiem szeptanym sekciarzy swoje marki i teraz próbują uderzyć w największy segment rynku (95%) - lagerów bezsmakowych.
Obawiam się, że nie mają szans w tym segmencie w konfrontacji z koncernami, a od sekciarskich korzeni już się odcięli i powrót będzie bardzo trudny.Last edited by Seta; 2012-02-09, 01:01.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment