Witam
Milk stout
Obdarowano mnie niedawno taka pucha
Przypuszczam ze wyjdzie z tego coś na smak guinness, a ze raczej za nim nie przepadam , wiec chiałbym przerobić to na milk stouta.
Plan raczej prosty dodać do tego puchę ciemnego ekstraktu plus 500 g laktozy.
Pytanie do was , czy to się uda czy dać sobie spokój?
Ciemne pszeniczne
Czy piwa pszeniczne ciemne z ekstraktów słodowych też maja takie krotki okres ważności?
Chmielenie
Czy chmielenie na zimno nadaje piwu również goryczkę czy tylko aromat?
Slodkosć piwa
Moja pierwsza warkom była IPA z coopersa z dodatkowym chmieleniem na zimno.
Wyszło to całkiem nieźle lecz bardzo wytrawnie.
Czy wszystkie piwa z puchy są tak wytrawne ??
Czy można wpłynąć na to żeby było to słodsze piwo??
Milk stout
Obdarowano mnie niedawno taka pucha
Przypuszczam ze wyjdzie z tego coś na smak guinness, a ze raczej za nim nie przepadam , wiec chiałbym przerobić to na milk stouta.
Plan raczej prosty dodać do tego puchę ciemnego ekstraktu plus 500 g laktozy.
Pytanie do was , czy to się uda czy dać sobie spokój?
Ciemne pszeniczne
Czy piwa pszeniczne ciemne z ekstraktów słodowych też maja takie krotki okres ważności?
Chmielenie
Czy chmielenie na zimno nadaje piwu również goryczkę czy tylko aromat?
Slodkosć piwa
Moja pierwsza warkom była IPA z coopersa z dodatkowym chmieleniem na zimno.
Wyszło to całkiem nieźle lecz bardzo wytrawnie.
Czy wszystkie piwa z puchy są tak wytrawne ??
Czy można wpłynąć na to żeby było to słodsze piwo??
Comment