Witam,
W niedzielę zatarłem 40 l IPA. Na dwa 20-litrowe fermentory podzieliłem jedną saszetkę
drożdży górnej fermentacja: Danstar BRY-97 - American West Coast Ale Yeast.
Zrehydratyzowałem je w 30 st. C. i w ilości po ok. 60 ml wlałem do brzeczki w temp. 21 st.C.
Na tą chwilę mija 36 h a tutaj ani widu, ani słychu by drożdże zastartowały. Fermentory stoją w temp. pokojowej.
Przyznam, że zapomniałem brzeczkę napowietrzyć po wychłodzeniu i przed dodaniem drożdży.
Co mogę zrobić?
W niedzielę zatarłem 40 l IPA. Na dwa 20-litrowe fermentory podzieliłem jedną saszetkę
drożdży górnej fermentacja: Danstar BRY-97 - American West Coast Ale Yeast.
Zrehydratyzowałem je w 30 st. C. i w ilości po ok. 60 ml wlałem do brzeczki w temp. 21 st.C.
Na tą chwilę mija 36 h a tutaj ani widu, ani słychu by drożdże zastartowały. Fermentory stoją w temp. pokojowej.
Przyznam, że zapomniałem brzeczkę napowietrzyć po wychłodzeniu i przed dodaniem drożdży.
Co mogę zrobić?
Comment