Oczywiście, że wystarczy. Wysładzasz do 24, 25 litrów i chmielisz, 20 litrów, jak by nie patrzył .
Polecany zestaw startowy
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
To mnie troszkę pocieszyłeś bo już liczyłem koszty zamówienia zestawu w Polsce i przesłania go kurierem do Holandii, ale to koszta spore i bez sensowne :P Zastanawiałem się też czy te 5 litrów wolnej przestrzeni w fermentatorze wystarczy podczas całego procesu. Czy po tym jak się piwko "podniesie" to czy piana nie będzie rurką uchodzić. Ale dowiem się o tym najlepiej jak wstawię pierwszą warkę
Comment
-
-
Ja mam zamiar warzyć na połowie proporcji, z racji braku garnka. Ale to przecież żadna różnica. Chemiczno-fizycznie połowa proporcji to ten sam skład co pełne proporcje, więc nie ma problemu. Np. jak masz przepisy na 30 litrów, to wszystkie ilości mnożysz przez 25/30 (25/30 * ilość) i Ci wychodzi na 25 litrów. Prosta sprawa ^^
Comment
-
-
Poniżej niderlandzkiej ceny zmieścisz się z przesyłką kurierską zestawu z Polski.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment